Στα προημιτελικά του Euro 2012 προκρίθηκε η Εθνική Ιταλίας. Η ομάδα του Πραντέλι επιβλήθηκε με 2-0 της Ιρλανδίας στο Πόζναν και σε συνδυασμό με την ήττα (1-0) της Κροατίας από την Ισπανία, κατέλαβε την δεύτερη θέση του Γ΄ομίλου, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Ο Κασάνο άνοιξε το σκορ για την «σκουάντρα ατζούρα» στο 35’΄ενώ ο Μάριο Μπαλοτέλι «έγραψε» το τελικό 2-0 στο 90ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ιταλία θα διασταυρώσει τα ξίφη της στον προημιτελικό του Κιέβου (24/6), την ομάδα που θα καταλάβει την 1η του Δ΄ ομίλου.

Ο αγώνας

Οι παίκτες του Τζιοβάνι Τραπατόνι, που βρέθηκε αντιμέτωπος με την ποδοσφαιρική ομάδα της πατρίδας του, είχαν υποσχεθεί ότι στο σημερινό παιχνίδι θα παίξουν για τη νίκη, προκειμένου να αποχαιρετήσουν με ψηλά το… κεφάλι το Euro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ιρλανδοί όντως στο παιχνίδι με την «σκουάντρα ατζούρα» έπαιξαν με πάθος, ωστόσο απέναντι στη σοβαρή και προσεκτική Ιταλία δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί, με εξαίρεση τη φάση στο 26’, όπου ο Άντριους επέλεξε να τα κάνει όλα μόνος του, πετώντας την ευκαιρία της ομάδας του στον… κάλαθο των αχρήστων.

Η Ιταλία από το πρώτο λεπτό είχε τον έλεγχο του αγώνα και η υπεροχή της μετουσιώθηκε σε γκολ στο 35ο λεπτό, με σκόρερ τον Κασάνο. Μετά από κόρνερ του Αντρέα Πίρλο ο επιθετικός της Μίλαν έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό για τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2006.

Η ομάδα του Μάριο Πραντέλι στο 54΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντι Νατάλε για να «τελειώσει» το παιχνίδι (ο Γκίβεν απέκρουσε), ενώ έφτασε και πάλι μία… ανάσα από το 2-0, με απευθείας φάουλ του Πίρλο, που πέρασε άουτ.

Ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι συμπαίκτες του όμως το πέτυχε ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος με  το πρώτο του προσωπικό γκολ στο Euro 2012, «έγραψε στο 90ο λεπτό », το τελικό 2-0 για τους «ατζούρι».

Κίτρινες: Μπαλτζαρέτι, Ντε Ρόσι, Μπουφόν – Ο΄Σέι, Αντριους, Σεντ Λέτζερ

Κόκκινη: Αντριους (89΄ δεύτερη κίτρινη)

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Κιελίνι (57΄ Μπονούτσι), Μπαλτζαρέτι, Μαρκίζιο, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μότα, Ντι Νατάλε (74΄ Μπαλοτέλι), Κασάνο (63΄ Ντιαμάντι)

Ιρλανδία (Τζιοβάνι Τραπατόνι): Γκίβεν, Ο΄Σέι, Σεντ Λέτζερ, Νταν. Γουόρντ, ΜακΓκίντι (65΄ Λονγκ), Γουϊλαν, Αντριους, Νταφ, Κιν (86΄ Κοξ), Ντόιλ (76΄ Γουόλτερς)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης