Παιδικά γέλια, χρώματα, μουσική και αισιοδοξία πλημμύρισαν, για ένα διήμερο, το Βεάκειο.Πρωταγωνιστές τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Πειραιά, που καλωσόρισαν το καλοκαίρι στην διάρκεια του διήμερου Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Γέμισε το «Βεάκειο» με το αύριο του Πειραιά, με τα παιδιά του Πειραιά. Όλα για τα παιδιά του Πειραιά. Που από ότι διαπιστώνω, ηχητικά τουλάχιστον, υπάρχει άλλη μια γενιά Ολυμπιακών. Γιατί όταν η Αντιδήμαρχος είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι  χορηγός», όλα τα παιδιά τον αποθέωσαν», είπε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος. Και πρόσθεσε: « Είναι μια πολύ όμορφη ημέρα σήμερα. Η ομορφιά της ζωής, είναι τα παιδιά μας. Έλεγα και τώρα απευθύνομαι στους γονείς των παιδιών. Δεν δικαιούται κανείς να είναι στο δημόσιο βίο, αν δεν έχει το θάρρος να κοιτάξει τα παιδιά στα μάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς λοιπόν, εδώ, στο Δήμο Πειραιά λέμε: ό,τι κάνουμε, ό,τι ονειρευόμαστε, ό,τι δημιουργούμε, το κάνουμε για τα παιδιά του Πειραιά. Το κάνουμε για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές. Έτσι είπαμε. Σε αυτή την πολύ σκληρή οικονομική χρονιά για όλη την πατρίδα μας  και για όλη την Ευρώπη, τα παιδιά όλων των οικογενειών που ζούν και εργάζονται στον Πειραιά, θα έχουν θέση στους Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς. Κανένα παιδί δεν θα αποκλειστεί. Το είπαμε και το κάναμε, γιατί από λόγια έχουμε χορτάσει».

Ακολούθως, ο δήμαρχος ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο Ευαγ. Σαρρή και τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και υπογράμμισε ότι «θέλω να ξέρετε ότι η περσυνή μας δέσμευση: κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, υπάρχει στο απόλυτο. Τίποτα δεν θα μας κάνει να κιοτέψουμε.  Να βάλουμε στη ζωή μας και στη ψυχή μας, πίστη και ελπίδα».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Ευαγγελία Σαρρή υπογράμμισε ότι «τα μικρά παιδιά του Πειραιά σήμερα, τα δικά μας παιδιά και εγγόνια,  καλωσορίζουν το Καλοκαίρι, με τραγούδια και με  χορούς, με χαμόγελα και αισιοδοξία. Με οδηγούς την πιο τρυφερή ηλικία της πόλης μας, θα κάνουμε ένα μουσικό σεργιάνι, στις γειτονιές του Πειραιά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να  ξέρετε  ότι  αυστηρή προτεραιότητα μας  και  για την νέα χρονιά   είναι  να  μην  μείνει κανένα παιδί έξω από την ζεστή αγκαλιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, όπως κάναμε και τη χρονιά που έφυγε», είπε, με την σειρά της και η κ. Σαρρή. Και πρόσθεσε: «Δύναμη ψυχής, είναι να συμπαρασταθούμε όχι με λόγια αλλά με έργα  στην ανάγκη κάθε εργαζόμενης οικογένειας,  κάθε εργαζόμενης  μητέρας.Με την δημιουργία νέων σταθμών όταν σε άλλους δήμους κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί, με σεμινάρια στο προσωπικό μας, με συμβουλευτικές συναντήσεις γονέων, με προγράμματα προληπτικής οδοντιατρικής και παροχή πιστοποιητικού στα παιδιά που θα πάνε νηπιαγωγείο,  με ημερίδες για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών, με συνεργασίες με το Χαροκόπιειο Πανεπιστήμιο, με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για δράσεις για το περιβάλλον, με μουσική και με προγράμματα γυμναστικής, σε συνεργασία με τον Αθλητικό μας Οργανισμό. Αυτές και άλλες πολλές είναι οι δράσεις μας για τα παιδιά μας».

Στην πρώτη ημέρα της γιορτής παραβρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Π. Κουβάτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στ. Διαμαντίδης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής,  ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Γ. Σιγάλας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Περιβάλλοντος κα Κ. Λαουλάκου, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Ν. Αμοργιανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Δανιήλ και Γρ. Καψοκόλης. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου κ. Δ. Αρμενάκης και πλήθος κόσμου.

πηγή: Pireas2day

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης