H Γιορτή Βιβλίου, συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια και τα γιορτάζει με αφιέρωμα στον Νικηφόρο Βρεττάκο, έναν από τους από τους κορυφαίους εκπροσώπους της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

“Ποιητής, πεζογράφος και δοκιμιογράφος με διαχρονικό έργο που εξακολουθεί να διαβάζεται και να συγκινεί τους αναγνώστες του. Επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ύπαρξη γράφοντας για τη συγκίνηση και τα αισθητήρια, την έννοια της ομορφιάς μέσα στη Φύση, τη δύναμη της μνήμης, την ελληνικότητα μέσα από τη γλώσσα, την ουσία του πολιτισμού, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή και το έργο του με τις πνευματικές, πολιτικές και κοινωνικές αναζητήσεις του ελληνισμού κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γιορτή Βιβλίου με τη συμμετοχή βιβλιοπωλών της πόλης ξεκινά στις 14 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίας. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 19.00 έως 22.30. Στη διάρκεια της γιορτής θα λειτουργεί κινητή έκθεση με εργοβιογραφικά στοιχεία, εξώφυλλα βιβλίων, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό για τη ζωή και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Η εκδήλωση- αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του λογοτέχνη θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 18 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ. Θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο συγγραφέας και γιος του ποιητή Κώστας Βρεττάκος και η δημοσιογράφος- κριτικός τέχνης και φίλη του Νικηφόρου Βρεττάκου Αντιόπη Τορβά- Μανιάτη.”

Θα ακολουθήσει ομιλία του καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πε-λοποννήσου Γιώργου Ανδρειωμένου, ενώ το αφιέρωμα θα κλείσει με μελοποιημένα ποιήματα από τη χορωδία του Δήμου Μονεμβασιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Πέμπτη 14 Ιουνίου, 7.00μ.μ. : έναρξη 20ης Γιορτής Βιβλίου.

Παρασκευή 15 Ιουνίου, 8.00μ.μ.: «Ο Καραγκιόζης και τα μαγικά σπίρτα» από το Θέατρο Σκιών Μιχάλη Ταυλάτο.

Σάββατο 16 Ιουνίου, 8.00μ.μ.: Ροκ συναυλία με τους Pulse.

9.00μ.μ.: Ροκ συναυλία με τους Cuckoo .

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 8.00μ.μ: Εκδήλωση- αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο- 100 χρόνια από τη γέννηση του.

Τρίτη 19 Ιουνίου, 8.30μ.μ. : Θέατρο Σκιών από τον Αντώνη Παντιώρα.

Τετάρτη 20 Ιουνίου,7.00μ.μ.: Καλλιτεχνικό εργαστήρι (ΕΡΤΕΚΟ) «Βραχιόλι μακραμέ» για εφήβους και ενήλικες.

8.00μ.μ.: Θεατρικά μονόπρακτα και σκηνές από τον «Ψεύτη» του Γκολντόνι και τη «Βότκα Μολότοφ» του Νηλ Σάϊμον από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου.

Πέμπτη 21 Ιουνίου,7.00μ.μ.: Καλλιτεχνικό Εργαστήριο ΕΡΤΕΚΟ «Κατασκευή Παπίτσας» για παιδιά 5- 8 ετών.

8.00μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού.

Παρασκευή 22 Ιουνίου, 7.00μ.μ.: Καλλιτεχνικό Εργαστήριο ΕΡΤΕΚΟ «Ζωγραφική και κολάζ με πουλιά» για παιδιά 7- 12 ετών.

8.00μ.μ.: Μοντέρνοι χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού. Θα ακολουθήσει ανοιχτό μάθημα για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 23 Ιουνίου,7.00μ.μ.: Σκάκι σιμουλτανέ από τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού. Θα διεξαχθούν αγώνες επίδειξης από κορυφαίους σκακιστές. Ελεύθερη συμμετοχή για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα.

9.00μ.μ.: Συναυλία Ωδείων από ερασιτεχνικά σύνολα: «Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού», «Σχολή Παπαδάτου».

Κυριακή 24 Ιουνίου, 9.00μ.μ.: Συναυλία Ωδείων από ερασιτεχνικά σύνολα: «Μουσική σχολή Αλύπιος» και «Έντεχνο Ωδείο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης