Νάσος Πουλακίδας
Αναυδη παρακολουθεί η μετριοπαθής ναυτιλιακή κοινότητα τις δηλώσεις των τελευταίων 24ωρων, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες της 17ης Ιουνίου, για τη φορολόγηση ή μη του εφοπλισμού.
Ασυγκράτητοι εκπρόσωποι και των μεν και των δε, πετάνε τις λεκτικές “ρουκέτες” τους και …ότι βρέξει ας κατεβάσει.
Οι του ΣΥΡΙΖΑ, οι άνθρωποι που θέσπισαν το “δεν πληρώνω – δεν πληρώνω”, ήρθε η ώρα τώρα να πείσουν κάποιους άλλους, να πληρώσουν – να πληρώσουν…Εύκολο είναι; Μάλλον όχι. Οι της ποντοπόρου ναυτιλίας δεκαετίες τώρα κινούνται σε συγκεκριμένο πλαίσιο, αφού με μία κοινή αίτηση έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν την ελληνική σημαία και να υψώσουν στα πλοία τους σημαία Κύπρου ή Μάλτας ή άλλης χώρας.
Οπως, μάλιστα, υποστηρίζουν εξοικονομούν σε ετήσια βάση γύρω στα 400.000 δολάρια αν κάθε πλοίο είναι σε άλλο νηολόγιο πλην του ελληνικού.
Ενας εφοπλιστικός όμιλος με δέκα ή 20 πλοία ανά πάσα ώρα και στιγμή κρατά στο ελληνικό νηολόγιο ένα ή δύο πλοία και τα υπόλοιπα “άντε γειά”… Τόσο απλά.
Στις αιτιάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη “δίκαιη φορολόγηση” φτωχών και πλουσίων και ιδιαιτέρως εφοπλιστών, απάντησαν εκπρόσωποι της ποντοπόρου ναυτιλίας.
Ο ένας είπε “εγώ βεβαίως και θα πληρώσω τους φόρους μου, αλλά ας με βρουν πρώτα οι κύριοι που θα με φορολογήσουν!..” Κι άλλος τόνισε ότι “η επιχειρηματική δραστηριότητά μας βρίσκεται στο εξωτερικό και μάλλον είναι αδύνατον να φορολογηθούμε.”
Η ζωή, λοιπόν, κύκλους κάνει ακόμα και στο χώρο της ναυτιλίας και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πρωί της Δευτέρας, 18 Ιουνίου, να δούμε το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ της φορολόγησης του εφοπλισμού…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης