Η Νιγηρία βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με τις αφρικανικές χώρες που εξάγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζουν να πλήττουν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει αυτή την κατάσταση, ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας, Goodluck Jonathan, είχε επιχειρήσει να καταργήσει, τον περασμένο Φεβρουάριο, τις επιδοτήσεις στα καύσιμα, προκειμένου να διατεθούν κρατικά κονδύλια στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ακολούθησαν βίαιες διαδηλώσεις, με αρκετούς νεκρούς, με τις συζητήσεις να «παγώνουν» τελικά μέχρι νεωτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, το ζήτημα που απασχολεί αρκετούς πολίτες είναι οι αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ στις αρχές Ιουνίου. Όπως μεταδίδει το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο δηλώσεις ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, πρόκειται για μια ενέργεια η οποία θα φέρει περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα, παρά θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους.

Όπως αναφέρει η Sarah Kefas, ιδιοκτήτρια μικρής πτηνοτροφικής μονάδας, «το ζητούμενο δεν είναι η αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά το γεγονός πως δεν υπάρχει συνεχής και χωρίς προβλήματα παροχή ηλεκτρικής ενέργειας».

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Νιγηρία: «Πάγωσαν» οι συζητήσεις για τα καύσιμα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012, 01:17

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης