Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιούν υψηλούς τόνους, να επιδίδονται σε πόλεμο ανακοινώσεων και να κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό.

Η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φούντωσε το Σαββατοκύριακο, μετά την καταγγελία του κ. Μιχελάκη ότι σε δημόσια παρέμβασή του ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, ο οποίος -όπως σημείωσε- διατηρεί «προνομιακή σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα», «καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία. Δηλαδή, καμία απολύτως».

Σε δηλώσεις του, ο ίδιος ο κ. Αμυράς ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι στέλεχός του, ενώ διευκρίνισε ότι αυτοπροτάθηκε για υποψήφιος βουλευτής, αλλά, όταν η υποψηφιότητά του παρουσιάστηκε στην εκλογική επιτροπή, απερρίφθη.

Ο κ. Μιχελάκης επιτέθηκε επίσης στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του κ. Γ. Τόλιου στη ΝΕΤ, ότι το κόμμα του «παλεύει για την ανατροπή της Ευρωζώνης», παλαιότερη τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην οποία υποστήριζε την επιστροφή στη δραχμή, αλλά και δηλώσεις του «καθοδηγητή του κ. Τσίπρα» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- κ. Ζίζεκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για παραλήρημα υβρεολογίας και συκοφαντιών του εκπροσώπου της ΝΔ.

Τη στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά καταδίκασε και ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του την Κυριακή από την Ηλεία, ορμώμενος από τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη για το ισπανικό τραπεζικό σύστημα.

«Την ώρα που μια χώρα σαν την Ισπανία διαπραγματεύεται, εδώ πέρα, υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να “τα σπάσουμε” με την Ευρώπη και να απομονωθούμε ως Ελλάδα. Αλλά, ευτυχώς, εκτός από τον δρόμο της ανευθυνότητας, υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης» παρατήρησε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιπαράθεση ξέσπασε και ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» για δημιουργία κυβέρνησης της Αριστεράς σε συνεργασία με το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ανεξαρτήτως αποτελέσματος «τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ να είναι κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση Αριστεράς», ωστόσο κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι «συμπεριφέρονται σαν να μη συνειδητοποιούν αμφότεροι την ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά και για το λαϊκό κίνημα στη χώρα ».

«Το ΚΚΕ ανταποκρίνεται στην ιστορική του ευθύνη σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και αυτό ακριβώς ενοχλεί και τον Αλ. Τσίπρα» απάντησε ο Περισσός.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης