Πρεμιέρα στον Δ’ όμιλο του Euro 2012 είναι η σημερινή. Γαλλία και Αγγλία κοντράρονται στην «Ντόνμπας Αρένα» του Ντόνετσκ (19.00, ΕΤ-1), με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι «τρικολόρ», μετά το «ναυάγιο» στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, έχουν ανανεώσει το ρόστερ τους και με τον Λοράν Μπλαν στον πάγκο ευελπιστούν να επιστρέψουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπλαν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιαν Εμβιλά, ενώ αναγκάστηκε λίγο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης να αποκλείσει τον τραυματία Λοΐκ Ρεμί.

Από την άλλη, ο Ρόι Χότζον δεν θα έχει τον τιμωρημένο Γουέιν Ρούνεϊ στα δύο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης, ενώ εκτός πλάνων έχει τους τραυματίες Φρανκ Λάμπαρντ, Γκάρι Κέιχιλ, Γκάρεθ Μπάρι και Τζον Ρούντι.

Γαλλία και Αγγλία έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν 28 φορές. Τις 8 έχουν κερδίσει οι «τρικολόρ», ενώ 16 η Αγγλία. Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση ήταν στο φιλικό στο «Γουέμπλεϊ» στις 17 Νοεμβρίου του 2010, όταν η Γαλλία νίκησε με 2-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Εβρά, Ντιαρά, Καμπάιγ, Νασρί, Ριμπερί, Μαλουντά, Μπενζεμά.

Αγγλία (Χότζον):
Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Μίλνερ, Ντάουνινγκ, Γιανγκ, Κάρολ.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης