Παράσταση διαμαρτυρίας στο προαύλιο χώρο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά πραγματοποιεί, την Τετάρτη 13/6, στις 10.30 το πρωί η Ένωση Προσωπικού ΛΣ Αττικής, Πειραιά και Νήσων για το «καυτό» θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Την ίδια ώρα συγκέντρωση πραγματοποιεί για το ίδιο θέμα έξω από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση για την πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων την Τετάρτη 13/6 λήφθηκε στην διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ (ΠΟΕΠΛΣ), που πραγματοποιήθηκε, την προηγούμενη Τετάρτη 6/6.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό είχαμε επισημάνει την έκρηξη που θα ακολουθούσε από την συνεχή αδιαφορία και αδυναμία του κρατικού μηχανισμού συμπεριλαμβανομένων και των Υπηρεσιών του Σώματος, να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας για την θεσμική θωράκιση της υγειονομικής ασφάλισης του προσωπικού με σκοπό την ισχυροποίησή της και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην συνεδρίαση κλήθηκαν και συμμετείχαν ο Υπουργός ΠτΠ κ. Οικονόμου Ελευθέριος, ο ΓΓ Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Χριστόπουλος Αθανάσιος, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος Σούλης Κων/νος, ο Κλαδάρχης Β Κλάδου κ. Πετρόπουλος Αθανάσιος, ο Δ/ντής ΔΙΧΕΔΑΠ κ. Μεταξάς Νικόλαος και ο Δ/ντής ΔΟΣΠΑΣΠ κ. Μπαρκάτσας Γεώργης.

Επίσης συμμετείχαν εκ μέρους των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου οι κκ Τραγάκης Ιωάννης Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β Πειραιά ΝΔ, ο Βουλευτής Β Πειραιά ΠΑΣΟΚ Λιντζέρης Δημήτριος, ο Βουλευτής Α Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μελάς Παναγιώτης, η Βουλευτής Α Πειραιά ΚΚΕ κ. Παντελάκη Ελπίδα, η Βουλευτής Α Πειραιά ΔΗΜΑΡ Ρεπούση Μαρία, και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαυρόπουλος Αναστάσιος.

Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση επελέγη να γίνει σε μία χρονική στιγμή που ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, ο νεοσύστατος ΕΟΠΥΥ, αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα, αλλά και εν όψει των επικείμενων εκλογών της 17ης Ιούνη και του μηνύματος που πρέπει να δοθεί στη νέα κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι παρακάτω προτάσεις μας χαρακτηρίζονται από μέτρα άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος αλλά και από μόνιμου χαρακτήρα τα οποία κρίνονται άκρως απαραίτητα για να θωρακίσουμε θεσμικά την υγειονομική μας ασφάλιση προκειμένου να μην ξαναντιμετωπίσουμε στο μέλλον ανάλογα προβλήματα», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ,

Τα μέτρα, τα οποία διεκδικεί η Ομοσπονδία είναι τα εξής:

Μέτρα Άμεσης Υλοποίησης

Α) Νομοθετική παρέμβαση με την οποία

ι) να εξοφληθούν κατ εξαίρεση όλων των διαδικασιών όλες οι οφειλόμενες δαπάνες, χωρίς την χρήση των σχετικών πιστώσεων του προϋπολογισμού για το 2012 και

ιι) να ξεκινήσει κατ εξαίρεση η πληρωμή των οφειλών του τρέχοντος έτους από τις πιστώσεις που έχουν εγγραφεί για τον σκοπό αυτό στον προϋπολογισμό του έτους 2012.

Β) Άμεση ενεργοποίηση της παγίας προκαταβολής αρχικά για χρόνια ή βαριά πάσχοντες στέλνοντας τα δικαιολογητικά τους με την ένδειξη του κατ επείγοντος.

Μέτρα Μόνιμου Χαρακτήρα

Α) Νομοθετική ρύθμιση για τον απεγκλωβισμό από Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με αντικατάστασή της από Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του Αρχηγείου.

Η παραπάνω διάταξη έχει νομικό έρεισμα αφού κανένας αντίστοιχος ασφαλιστικός φορέας δεν ελέγχεται από ΥΔΕ, η πρακτική και η νοοτροπία των οποίων δεν βοηθούν στην αμεσότητα που χρειάζονται οι έλεγχοι των συγκεκριμένων δαπανών.

Β) Άμεση ενεργοποίηση της διάταξης 3 παρ. 3 του άρθρου 15 του 4058/12 «Παροχή υπηρεσιών ασφάλειας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία & άλλες διατάξεις», για απευθείας συμβάσεις έργου του Αρχηγείου με νοσηλευτικά ιδρύματα ιδιωτικού δικαίου, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία, φαρμακευτικούς συλλόγους, ιατρούς, ή ιατρικούς συλλόγους, κέντρα φυσικοθεραπείας, καταστημάτων πώλησης οπτικών ειδών και ακουστικών κλπ.

Γ) Άμεση ενεργοποίηση της διάταξης της παρ. 12 του άρθρου 15 του 4058/12 για την ίδρυση φαρμακείων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δ) Άμεση συγκρότηση με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ομάδας Εργασίας με σκοπό τις δομικές αλλαγές του συστήματος υπηρεσιών υγείας του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για την θεσμική θωράκιση του τομέα υγείας των ασφαλισμένων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των οικογενειών τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης