Το τελευταίο αντίο είπαν την Παρασκευή εκατοντάδες φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές του διάσημου τραγουδιστή του συγκροτήματος των «Bee Gees», ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 62 ετών από νεφρική ανεπάρκεια, ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Η κηδεία του Robin Gibb πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα του, στην πόλη Τέιμ της επαρχίας Όξφορντσαϊρ στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φέρετρο με τη σορό του συνθέτη παγκόσμιων επιτυχιών όπως «Stayin’ alive» και «Ηow deep is your love» μεταφέρθηκε με άμαξα μέχρι το νεκροταφείο, με τον κόσμο να ακολουθεί συντετριμμένος μέσα σε μια συναισθηματικά «φορτισμένη» ατμόσφαιρα. Τραγική φιγούρα… ο αδερφός του, Barry, ο οποίος είναι και το μοναδικό μέλος του «θρυλικού» συγκροτήματος που παραμένει ζωντανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της, η οικογένεια του Robin Gibb είχε εξηγήσει ότι επιθυμία του τραγουδιστή των «Bee Gees» ήταν το τελευταίο αντίο των θαυμαστών του να δινόταν στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Δείτε το video…

«Ένας ταπεινός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά»

«Η ζωή είναι τόσο μικρή. Στην περίπτωση του Robin… πραγματικά πολύ μικρή. Θα έπρεπε να είχαμε κοντά μας για άλλα 20, 30 χρόνια το εκπληκτικό του μυαλό και την πανέμορφη του καρδιά», τόνισε ο αδερφός του στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του.

«Οι τρεις μας νιώσαμε την αγάπη του κόσμου και ήρθαμε αντιμέτωποι με πλήθος ανθρώπων, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που βιώσαμε τέτοια αγάπη από ένα και μόνο κοινό. Είναι η πιο δυνατή εμπειρία», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Τέιμ, Nigel Champken-Woods , μίλησε για το πόσο απλός και προσιτός ήταν ο Robin Gibb.

«Θυμάμαι ήταν Χριστούγεννα και ο Robin ήταν πολύ χαρούμενος που μπορούσε να μιλήσει με τον κόσμο και να υπογράψει αυτόγραφα», σημείωσε.

«Ήταν κάτι πέρα από τη μουσική. Όλη η οικογένειά μου είμαστε φανατικοί θαυμαστές του. Θα μας λείψει πολύ», τόνισε μια θαυμάστρια του.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της τελετής ακούστηκε το κομμάτι «Don’t Cry Alone», το οποίο ήταν μια από τις τελευταίες συνθέσεις του Robin Gibb, που παρουσιάστηκε μερικές μόνο εβδομάδες πριν τον θάνατό του, τον περασμένο Μάιο. To «Titanic Requiem» είχε δημιουργηθεί για τα 100 χρόνια από τη βύθιση του Τιτανικού.

Το φαινόμενο Bee Gees

Η πορεία του στη μουσική βιομηχανία ξεκίνησε το 1958 όταν μαζί με τους αδερφούς του, Barry και Maurice, δημιούργησαν τους «Bee Gees».

Οι πωλήσεις του βρετανικού συγκροτήματος ξεπέρασαν τα 110 εκατ., με το soundtrack του κινηματογραφικού φιλμ, «Saturday Night Fever» (1977), να γίνεται το πιο εμπορικό τραγούδι ταινίας όλων των εποχών.

Όπως είχε τονίσει και ο ίδιος αρκετές φορές στο παρελθόν, η συγκεκριμένη ταινία συνέβαλε τα μέγιστα στο να σημειωθεί «limit up» στις μετοχές του συγκροτήματος και οι ίδιοι να γίνουν παγκοσμίως γνωστοί. «Stayin’ Alive», «How Deep Is Your Love», «Massachusetts» και «Night Fever» είναι ορισμένες μόνο από τις επιτυχίες που ακούγονται με ευχαρίστηση ακόμα και σήμερα και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μουσικών συλλογών σε γαμήλιες δεξιώσεις και φοιτητικά πάρτι.

Πάνω απ’ όλα ο Robin Gibb ήταν ένας άνθρωπος που με τις συνθέσεις του μιλούσε απευθείας στο θυμικό των θαυμαστών του, κάνοντάς τους να αισθανθούν, έστω και για λίγο, μοναδικοί και τόσο ξεχωριστοί.

Δείτε το video με το video clip του «How Deep Is Your Love»…

Διαβάστε επίσης:
Πέθανε ο Robin Gibb των Bee Gees, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 02:29

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης