Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στις 10.00 το πρωί, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαου Λίτινα, όπου πρόκειται να εξεταστεί το αίτημα της attica group, για δρομολόγηση του νεότευκτου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη από τις 5 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετούν, έως τώρα, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, η Hellenic seaways και η Αειναύτης Ναυτική Εταιρεία με το πλοίο Πελαγίτης.

Το συγκεκριμένο πλοίο, που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Daewoo, έναντι ποσού 140 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά στις αρχές Ιουλίου. Έχει 80 άτομα πλήρωμα και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.000 επιβάτες και 450 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 140 αυτοκίνητα και 55 φορτηγά. Αναπτύσσει ταχύτητα 27 κόμβων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα ένα θέμα που θα συζητηθεί στο Σ.Α.Σ. είναι η δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Μύκονος», από 15/06 έως 09/09, στις γραμμές Ραφήνας-Σύρου-Μυκόνου-Πάτμου και Ραφήνας-Σύρου-Μυκόνου-Εύδηλου-Καρλόβασι Σάμου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης