Η  Μπανγκόκ είναι  γνωστή  και  σαν «η  Πόλη  των  Αγγέλων», ή  Κρανγκτέπ  όπως  αναφέρεται στα ταϊλανδικά και βρίσκεται  στον  ιστορικό «Ποταμό  των  Βασιλέων» τον Τσάο Πράγια.


Όταν προσεγγίζει το αεροπλάνο αυτή  τη μητρόπολη  των  περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, αντικρίζει κανείς αρχικά ένα   σύγχρονο  τρόπο  ζωής  με  τεράστιους ουρανοξύστες, αλλά  από  τη  στιγμή  που  θα  προσγειωθεί, αποκαλύπτεται το  κρυμμένο  μυστήριο  αυτής  της  ανατολίτικης  πόλης. Ανάμεσα  στα  μικρά  δρομάκια  που  ξεκινάνε  από  τις  μεγάλες  εμπορικές  περιοχές  και  το  λαβύρινθο  των  καναλιών  που  διασχίζουν  την  πόλη  υπάρχουν  πτυχές  της  ζωής  που  είναι  πράγματι  μοναδικά  ταϊλανδικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπανγκόκ,προσφέρεται για  όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα, για Πολιτιστικό τουρισμό, για  Νεόνυμφα ζευγάρια, για Οικολογικό τουρισμό, για Καταδύσεις, για Διακοπές Πολυτελείας, για Διακοπές Περιπέτειας και απόλυτης Ηρεμίας, ή απλά για Θαλάσσια σπορ και Ηλιοθεραπεία.

Η τουριστική υποδομή της Ταϊλάνδης είναι εξαιρετική και αυτό που παράλληλα εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη είναι η ζεστασιά, το χαμόγελο  και η φιλοξενία των ντόπιων. Έτσι, η διαμονή εξασφαλίζει όλες τις σύγχρονες ανέσεις που αναζητά κανείς. Η εκβολή του Chao Phraya συνδέεται με πολλά κανάλια από τα οποία Μπανγκόκ έχει κερδίσει την προσωνυμία «Βενετία της Ανατολής». Όταν βρεθείτε στη Μπανγκόκ, μια κρουαζιέρα στο Chao Phraya, μια επίσκεψη σε μια πλωτή αγορά, ή μια εξερεύνηση στα  “δρομάκια” εντός των καναλιών (klongs) αποτελούν από μόνα τους μοναδικά αξιοθέατα Μπανγκόκ.

Αν και η απεραντοσύνη της πόλης και το χάος της πολύβουης δρόμους μπορεί να εκφοβίσει σε πρώτη φάση, εκείνοι που ξοδεύουν λίγο χρόνο στην Μπανγκόκ γρήγορα ερωτεύονται με την ποικιλομορφία – από εξωτικούς ναούς (μέρη  της ισχυρής ιστορίας της Ταϊλάνδης), έως μοντέρνα εμπορικά κέντρα, τα οποία έχουν κάνει τις αγορές σας να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των διακοπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως η πολιτική, οικονομική, πολιτιστική, γαστρονομική και πνευματική πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, η Μπανγκόκ διαθέτει τόσο την παραδοσιακή γοητεία όσο και τη σύγχρονη άνεση, που σερβίρεται πάντα με ένα ευγενικό χαμόγελο.

Σχεδόν κάθε ταξιδι στη Μπανγκόκ περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο Μεγάλο Παλάτι, ενώ στη καρδιά της Rattakosin συνοικίας, οι αστραφτεροί πυργίσκοι του Grand Palace βρίσκονται βολικά κοντά σε θεαματικούς Ναούς, όπως ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα (Wat Phra Keaw), ο Ναός της Αυγής (Βατ Αρούν), και η Wat Po , η οποία διαθέτει ένα τεράστιο ανακλινόμενο Βούδα (επίσης και σπίτι του πρώτου σχολείου μασάζ της Ταϊλάνδης). Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότεροι από 400 εν λειτουργία βουδιστικοί ναοί σε όλη την πόλη και δεν είναι ασυνήθιστο να εντοπίσετε μοναχούς να συλλέγουν οί ελεημοσύνη το πρωί ή να ταξιδεύουν κατά μήκος του Chao Phraya (“River of Kings”) ο οποίος περνάει δίπλα από το Rattakosin και το Ναό της Αυγής.

Φυσικά, δεν θα ήταν οι διακοπές σας στη Ταϊλάνδη πλήρεις, χωρίς την έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης, το οποίο μπορεί να φτάσει ως και την περιστασιακή εμφάνιση ελέφαντα στους δρόμους της Μπανγκόκ!

Είτε, ο σκοπός των διακοπών σας στη Ταϊλάνδη είναι να βυθιστείτε στην μοναδική κουλτούρα της,  ή απλά να περιπλανηθείτε στα εμπορικά κέντρα της Μπανγκόκ, όταν φτάσετε- μια συναρπαστική εμπειρία σας περιμένει!

(πηγές:www.wikitravel.org, www.wikipedia.com, www.morgeufile.com)

 ΠΡΟΤΑΣΗ:   Ανακαλύπτοντας τη Μπανγκόκ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης