Ίσως είναι η πιο μυθοποιημένη πόλη, και δικαιολογημένα. Δρόμοι διάπλατοι γεμάτοι δέντρα όπου κυριαρχεί έντονα το Λατινικό στοιχείο, ανάμεσα τους παγκοσμίως γνωστά μνημεία – το Sacre Coeur, το Champs Elysees και φυσικά ο Πύργος του Άιφελ.


Το  Παρίσι έχει τη φήμη ότι είναι η πιο όμορφη και ρομαντική πόλη παγκοσμίως
, γεμάτη με ιστορικές αναφορές που συνεχίζουν να ασκούν πολύ μεγάλη επιρροή στο χώρο του πνεύματος, της τέχνης, της μόδας, των τροφίμων και του σχεδιασμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταφρασμένο, η Πόλη του Φωτός ( la Ville Lumière ) και πρωτεύουσα της μόδας , είναι η πατρίδα των ωραιότερωνκαι πιο πολυτελών Οίκων και  σχεδιαστών μόδας και καλλυντικών στον κόσμο, όπως: Chanel , Christian Dior ,Yves Saint-Laurent , Guerlain , η Lancôme , η L’Oréal , Clarins, κ.λπ. Ένα μεγάλο μέρος της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του ποταμού Σηκουάνα, είναι χαρακτηρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (UNESCO). Η πόλη έχει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό Michelin, εστιατορίων στον κόσμο (μετά το Τόκιο ) και περιλαμβάνει πολλά αξιμνημόνευτα καθιστώντας την, τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμός στον κόσμο, με 45 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Στην πόλη των γκαλερί και των καμπαρέ με τις υπαίθριες καφετέριες και την υψηλή ραπτική του, το Παρίσι είναι πάντοτε ζωντανό.

Από τον Πύργο του Άιφελ που κρατά περήφανα τα 300 μέτρα ύψος και τους 7.000 τόννους σιδήρου, και του Μονπαρνέ θα χαρείτε την απεριόριστη θέα που προσφέρουν προς τις λεωφώρους και τους κήπους του Παρισιού. Η λεωφόρος των Ηλυσσίων Πεδίων, που δημιούργησε η Αικατερίνη των Μεδίκων, είναι μία από τις ωραιότερες του κόσμου. Ο Ναπολέων ύψωσε την αψίδα του Θριάμβου, όπου αργότερα προστέθηκαν τα κολοσσιαία γλυπτά που την κοσμούν και ο Τάφος του Αγνώστου Στραιώτη, φόρος τιμής σ΄ αυτούς που πέθαναν κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Βερσαλλίες – βασιλικό σύμβολο, κατοικία των Γάλλων Μοναρχών απο τον Λουδοβίκο 14ο ως τον Λουδοβίκο 16ο, με την αίθουσα των καθρεπτών, τα συντιβάνια με την βασιλική αλλέα, τις λίμνες του Απόλλωνα και του Ποσειδώνα. “Να η αληθινή κατοικία των βασιλιάδων, το σπίτι των αιώνων” έλεγε ο Ναπολέων. Μέσα στην πόλη, να επισκεφτείτε τη Μονμάρτη, από το λόφο της οποίας βλέπετε το Παρίσι, – χαρακτηριστικό στέκι του Πικάσο, του Μπρακ, του Ανρί Τουλούζ Λωτρέκ, του Απολλινέρ και του Μπορίς Βιαν, το Καρτιέ Λατέν, κέντρο της διανόησης, με την Σορβόννη, τα φημισμένα Λύκεια, τα πανεπιστήμια και το Κολλέγιο της Γαλλίας, τη συνοικία του Saint Germain, γνωστή από την εποχή των υπαρξιστών και της Juliet Greco και τα στενά δρομάκια του νησιού Saint-Louis στον Σηκουάνα περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Θα δείτε τη Βαστίλλη, με όλη την πολιτική ιστορία της αλλά και το σύγχρονο κτίριο Όπερας, και φυσικά την Παναγία των Παρισίων, το αριστούργημα της γοτθκής αρχιτεκτονικής στην καρδιά του Παρισιού που ενέπνευσε τους μεγαλύτερους γάλλους συγγραφείς όπως Β.Ουγκώ και ο Πωλ Κλωντέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάντε μια βόλτα στο Σικουάνα ή απολαύστε εκεί το γευμά σας και νιώστε τη ρομαντικότητα αυτής της πόλης, το σπίτι των πλανόδιων καλλιτεχνών και τη θρυλική βραδυνή ζωή του Piggale.

Είναι απίθανο να μην ερωτευτείτε το Παρίσι την πόλη του φωτός, της ζωής και της κουλτούρας. 

(πηγές:www.parisinfo.fr,www.wikipedia.com,www.wikitravel.org,www.visiteurope.com,www.morgeufile.com)

 ΠΡΟΤΑΣΗ:   Ανακαλύψτε το Παρίσι!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης