Με τραγούδια, όπως το «ριάλια, ριάλια τσε πούντα», υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που μετέχουν στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Λευκωσίας.

Ο κ. Σουλτς τους ευχαρίστησε και τους καταχειροκρότησε. Στην επίσκεψη τον συνόδευε ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με τον δήμαρχο Λευκωσίας πέρασε από τη μεσαιωνική πύλη Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο, και περιδιάβηκαν σε δρομάκια κοντά στη «νεκρή ζώνη» της διχοτομημένης κυπριακής πρωτεύουσας, σε μικρή απόσταση από το κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

Ο κ. Γιωρκάτζης ξενάγησε την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία και στα σημεία της πόλης τα οποία ανακατασκευάζονται με συγχρηματοδότηση από κονδύλια της Ε.Ε., τα οποία -όπως τόνισε- βοηθούν την τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην παλαιά πόλη και να την ανοικοδομήσει.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι διαπίστωσε ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι χρήσιμα για τη Λευκωσία και αξιοποιούνται καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε, παράλληλα, τον θαυμασμό του, γιατί η κυπριακή πρωτεύουσα κάνει μεγάλη πρόοδο. Αναφερόμενος στην προσπάθεια της Λευκωσίας να αναδειχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο κύριος Σουλτς είπε ότι «είναι πολύ καλή ιδέα να μετατραπεί η “νεκρή ζώνη” σε μια ζώνη αισιόδοξης αλλαγής» και διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία και ο δήμαρχός της μπορούν να στηριχθούν και στη δική του βοήθεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης