…ατελείωτα λιβάδια με φράουλες… τίποτα δεν υπάρχει… η ζωή είναι απλή με τα μάτια κλειστά… ό,τι βλέπεις είναι μία αυταπάτη…

The Βeatles (Strawberry Fields Forever)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στίχοι του τραγουδιού συνοδεύουν νοερά την περιήγηση μέσα στο χρόνο (Μετάβαση την ονομάζει στα έργα της η Νικόλ Λύχνου).

Αισθήσεις-Διαδικασία-Τεχνικές, όλα ξεδιπλώνονται καθώς τα έργα κρέμονται στους τοίχους της Chili Art Gallery, όπου θα εκθέτει η καλλιτέχνης από τις 25 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου 2012.

Όντως η ζωή είναι απλή όταν κανείς έχει τα μάτια κλειστά… όταν …όλα είναι μία αυταπάτη…, η ζωή που οι καλλιτέχνες μετατρέπουν σε μύθο – αυτή είναι άλλωστε η δουλειά τους – και την ανασυνθέτουν με υλικά από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλλιτέχνης αυτοπαρουσιάζεται:

Έργα από ξύλο ή κλωστή, κολλάζ με χαρτιά ή γυαλόχαρτα συγκεντρώνονται και εκτίθενται με τον τίτλο ΜΕΤΑΒΑΣΗ. Γεγονότα, τοπία, φιγούρες, σχήματα και καταστάσεις μας ψιθυρίζουν από τι είναι φτιαγμένη η ζωή. Τα έργα της είναι η πλάνη και η περιπλάνηση. Η καλλιτέχνης αναφερόμενη στη συγκεκριμένη έκθεση γράφει…

«Η μετάβαση της δημιουργικότητας από τη μία ενότητα έργων στην άλλη μορφοποιείται από τα υλικά και την τεχνοτροπία: το ξύλο, το πριόνι και οι μπογιές, τα χαρτιά, η κόλλα και τα γυαλόχαρτα, καθώς αργότερα και τα χαρτόνια οι κλωστές και ο μαρκαδόρος, εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς:

Η ακεραιότητα της φόρμας σε ξύλο παγώνει την κίνηση και της δίνει ένταση φτιάχνοντας ένα στιγμιότυπο. Η κλωστή από ευέλικτη μπορεί να γίνει επίμονη με την επανάληψη ή το τέντωμά της. Το γυαλόχαρτο να προσθέσει όγκο και παιχνίδι σε ένα κολλάζ. Το χρώμα ομοιόμορφο ή σε πινελιές, αλλάζει τη μορφή και την αισθαντικότητα του έργου.

Αυτή η περιπέτεια μέσα από τα υλικά υποδηλώνει την περιέργεια και την αναζήτηση για ένα αποτέλεσμα που θα είναι πιο κοντά στην εκάστοτε ανάγκη έκφρασης κι επικοινωνίας. Η φόρμα πρέπει να συναντήσει το περιεχόμενο.

Σε βάθος χρόνου η μετάβαση από τη μία τεχνοτροπία στην άλλη λειτούργησε συμπληρωματικά. Το ξύλο γέννησε ένα κουβαράκι κλωστής που χρησιμοποιήθηκε και σαν όγκος. Η κλωστή με τη σειρά της άλλαξε τις ξύλινες φόρμες και τα κολλάζ. Αυτή η αλληλεπίδραση δημιούργησε στα σημερινά έργα μία σύζευξη, μία τελική (;) μετάβαση».

Νικόλ Λύχνου

Η έκθεση εγκαινιάζεται στην Chili Art Gallery την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, ώρα 8.00μμ και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012.
Επιμέλεια έκθεσης Τζέννυ Τσουμπρή.

Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15
Θησείο 11851, Αθήνα, Ελλάδα
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» )
Τηλ. 210 7292564 – 6936 755550
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.30-20.30, Σάββατο 12.00-18.00, Κυριακή κατόπιν ραντεβού.
Web: www.chiliart.gr
Email: info@chiliart.gr

ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
ΗΣΑΠ Θησείο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης