<Το κακό είχε ποτίσει το μέρος. Ο λοχαγός του Αμερικανικού Στρατού, John Bradin, στεκόταν στο υγρό, σκοτεινό και ρημαγμένο καταφύγιο στο Βερολίνο, έκλεισε το καπάκι του αναπτήρα του, μάζεψε στην αγκαλιά του ένα σωρό αναμνηστικά από κάποιο γραφείο, και άρχισε να ανεβαίνει τη στριφογυριστή σκάλα που οδηγούσε στο φως της ημέρας.

Έξω, στο ζεστό ήλιο, το φορτίο του έμοιαζε απογοητευτικό: μια μπρούτζινη λάμπα γραφείου, κρεμ χαρτιά που κάτι έγραφαν, άδεια επίσημα επιστολόχαρτα, τηλεγραφήματα λεπτά σαν τσιγαρόχαρτα, με τα διακριτικά του Γερμανικού Ναυτικού, και μια επιστολή που ξεκινούσε με τη φράση: “Αγαπητέ μου Χάινριχ”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bradin τα πήρε μαζί του στο σπίτι του και τα παράτησε εκεί. Πέρασαν σαράντα χρόνια. Το καταφύγιο στο Βερολίνο ανατινάχθηκε και, μέσα στα χρόνια, καλύφθηκε από χόρτα. Η λάμπα γραφείου κατέληξε διαλυμένη σ’ ένα γκαράζ, ενώ το κιτρινισμένο πάκο με τα έγγραφα σάπιζε σε μια θυρίδα κάποιας τράπεζας στη Νότια Καρολίνα. Ο Bradin πέθανε χωρίς να γνωρίζει ότι είχε διασώσει σημαντικά στοιχεία σχετικά με τις τελευταίες ημέρες της εντυπωσιακής καριέρας του Χέρμαν Γκαίρινγκ –έγγραφα που αποκαλύπτουν όλο το μίσος και το φθόνο που έτρεφαν επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια εναντίον του οι συνάδελφοί του στο ναζιστικό κόμμα, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να γίνουν μάρτυρες της ταπείνωσης και της πτώσης του, αυτά τα τελευταία χιλιάδες λεπτά του “Χιλιετούς Ράιχ” του Χίτλερ…>

Από τον πρόλογο

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το βιβλίο για πρώτη φορά καταγράφεται η ζωή του Γκαίρινγκ και παρουσιάζεται η πολύπλοκη προσωπικότητα του ανθρώπου που ο Χίτλερ έχρισε ως διάδοχό του.

Πρόκειται για την πλήρη βιογραφία του στενότερου συνεργάτη του Χίτλερ κατά τη διάρκεια των χρόνων της πάλης για εξουσία, του θριάμβου και της πτώσης.

Ανατρέχοντας σε ημερολόγια, επιστολές, ιατρικούς φακέλους, συνεντεύξεις και κρατικά αρχεία, ο David Irving παρουσιάζει με τρόπο βιωματικό τη σταδιοδρομία τού Γκαίρινγκ ως πιλότου στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως διοικητή ταγμάτων εφόδου στη δεκαετία του ’20, ως προέδρου της Καγκελαρίας του Ράιχ τη δεκαετία του ’30, ως Στρατάρχη της Luftwaffe, και αργότερα ολόκληρου του Ράιχ, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα νέα στοιχεία που ο συγγραφέας φέρνει στο φως περιλαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες για τους δύο γάμους του Γκαίρινγκ, για την εξάρτησή του από τη μορφίνη, για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στη δημιουργία της Γκεστάπο και για τις μυστικές συνομιλίες που διεξήγαγε, πριν από τον πόλεμο, με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Chamberlain.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται λεπτομερή στοιχεία για τις συνωμοσίες του Γκαίρινγκ, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, και για την εντυπωσιακή εμφάνισή του στη Δίκη της Νυρεμβέργης.

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο David Irving είναι γιος αντιπλοιάρχου του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.
Σπούδασε στο Imperial College of Science & Technology και στο University College του Λονδίνου. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε επί ένα χρόνο στη Γερμανία σε μια χαλυβουργία για να τελειοποιήσει τα γερμανικά του. Έχει συγγράψει πάνω από 30 βιβλία. Ο David Irving ζει στο Λονδίνο.

Από τις Εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορούν:

·         Ο Πόλεμος του Χίτλερ

·         Η Δίκη της Νυρεμβέργης: Η Τελευταία Μάχη

·         Ρόμελ: Η Αλεπού της Ερήμου

·         Πίσω από τα Σίδερα: Πολιτικός Κρατούμενος στην Ευρώπη του 21ου Αιώνα

 _______________________________________ 

David Irving: Γκαίρινγκ – Ο ισχυρός άνδρας του Τρίτου Ράιχ – Μετάφραση: Κατερίνα Χαλμούκου

ISBN 960-270-446-063-2 – Εκδόσεις Γκοβόστη  – Σελίδες 784  – Τιμή: €39,00 (περιλαμβάνει ΦΠΑ)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης