Μία από τα ίδια προοιωνίζεται η κάλπη της 17ης Ιουνίου, σε σχέση με εκείνη της 6ης Μαίου. Ανεξάρτητα των δημοσκοπήσεων που φέρνουν και πάλι τη ΝΔ πρώτο κόμμα και δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως αυτοδυναμία του πρώτου, στο μεγάλο λιμάνι, τον Πειραιά, εκείνο που προκύπτει είναι ότι δεν υπάρχουν θεαματικές αλλαγές στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
Έτσι, παρά τα όσα διακινήθηκαν εσχάτως, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.
Αν και πολλοί (και πολύ) θα ήθελαν στην Συγγρού να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Πειραιά, με τον Κ. Αρβανιτόπουλο στην δεύτερη θέση και τη Νέα Δημοκρατία να εμφανίζεται να διεκδικεί δύο έδρες στην περιφέρεια. Ομοίως αλλαγές δεν θα υπάρξουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Θ. Δρίτσας θα είναι επικεφαλής και η Ελ. Σταματάκη δεύτερη, ελπίζοντας σε εκτίναξη του ποσοστού που θα την φέρει στην Βουλή.
Στο ΠΑΣΟΚ πρώτος θα είναι και πάλι ο Δημήτρης Καρύδης, ενώ στο ΚΚΕ ο «ορισμός» του Περισσού δεν αναμένεται να θέσει εκτός πρώτης θέσης την Ελπίδα Παντελάκη. Στους Αν. Έλληνες του κ. Καμμένου επίσης πρώτος θα είναι ο κ. Π. Μελάς, όπως πρώτη θα είναι και η κα. Μαρία Ρεπούση στη ΔΗΜΑΡ. Αδιευκρίνιστο τέλος μένει το ποιος θα είναι πρώτος στην λίστα της «Χρυσής Αυγής», αν και δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο κ. Κούζηλος δεν θα είναι επικεφαλής. Τέλος, όπως αναφέρει το portnet, στην σύμπραξη Μάνου- Τζήμερου δεν θα είναι επικεφαλής γνωστή προσωπικότητα που προτάθηκε, προφανώς για να μην διαταραχθεί η επετηρίδα που φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη και σε …περίπου ανύπαρκτα πολιτικά σχήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης