Πλήθος επισκεπτών της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου περνά καθημερινά από το περίπτερο 3, όπου προβάλλεται στο ευρύ κοινό, για πρώτη φορά ολοκληρωμένα, ο προσκυνηματικός τουρισμός στην Κύπρο.

Η λειτουργία του περιπτέρου ήταν πρωτοβουλία του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου , του οποίου προΐσταται ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Περίπτερο 3 στεγάζεται, μεταξύ άλλων, ένα όμορφο Αρχονταρίκι μοναστηριακής και εκκλησιαστικής φιλοξενίας, όπου προβάλλεται η εκκλησιαστική ιστορία, η παράδοση, η τέχνη, έχει μια πορεία δύο χιλιάδων χρόνων και ευρύτερα ο πολιτισμός της Κύπρου.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου τέλεσε με αγιασμό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στην παρουσία του Προέδρου της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Λοΐζου Κωνσταντίνου, του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Αλέκου Ορουντιώτη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ.

Επίσης, παρέστησαν Κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Ιερών Μητροπόλεων και Μονών, Πρόεδροι Εκκλησιαστικών Επιτροπών, ειδικοί σε θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού και της όλης τελετής έψαλλε η χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” υπό τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Δημοσθένους.

Σε χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η χριστιανική ζωή και μαρτυρία στην Κύπρο αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν δίνοντας μας σημαντικά δείγματα της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης