Ο Σεμπάστιαν Λεμπ (Sébastien Loeb), με εργοστασιακό Citroen DS3 WRC, προηγείται στο πρώτο σκέλος του Ράλι Ακρόπολις.

Ο Jari-Matti Latvala οδηγώντας εργοστασιακό Ford Fiesta RS WRC, είναι στη δεύτερη θέση. Η διαφορά τους είναι 6,5”. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Petter Solberg, δεύτερος οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Ford.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέταρτος ο Mikko Hirvonen, δεύτερος οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Citroen.

Αύριο θα διεξαχθεί το δεύτερο σκέλος. Τα πληρώματα θα κινηθούν δυτικά διασχίζοντας τον Ισθμό για τις ειδικές της Πελοποννήσου, ενώ το τελευταίο σκέλος της Κυριακής είναι ίδιο με πέρσι και κινείται ανατολικά του Λουτρακίου. Οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν σε 22 ειδικές διαδρομές διανύοντας 409,47 χλμ, 60 χλμ παραπάνω από πέρσι σε μία συνολική απόσταση 1661,39 χλμ.

Δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1 LOEB Sébastien – ELENA Daniel

«Είχαμε καλή μέρα. Κανένα πρόβλημα και με καλή μάχη. Πάντα είναι καλύτερο να είσαι 1ος, αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρή. Έτσι, αύριο θα πιέσω».

2 HIRVONEN Mikko – LEHTINEN Jarmo

«Η μέρα δεν πήγε πολύ καλά. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Αύριο θα προσπαθήσουμε να πιάσουμε τον Petter. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι πολύ κοντά, αλλά δε θέλω να μειώσουμε πολύ την ταχύτητά μας».

3 LATVALA Jari-Matti – ANTTILA Miikka

«Το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση, αλλά αύριο είναι το σκληρό σκέλος. Το χέρι μου είναι καλά. Στην αρχή δεν είχα πολλή αυτοπεποίθηση, αλλά την απέκτησα πάλι μέσα στον αγώνα».

4 SOLBERG Petter – PATTERSON Chris

«Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ μετά το πρόβλημα, αν και η ομάδα σχεδόν το επισκεύασε. Ήταν πολύ καλή μέρα, πέραν του ατυχήματος. Είμαι χαρούμενος. Ακόμα έχουμε δύο μέρες, και δεν μπορώ να ρισκάρω».

6 NOVIKOV Evgeny – GIRAUDET Denis

«Δείξαμε την ταχύτητά μας σήμερα. Αύριο θα ηρεμήσουμε και απλώς θα ακολουθήσουμε τους χρόνους του Οstberg».

7 AL ATTIYAH Nasser – BERNACCHINI Giovanni

«Η μέρα δεν ήταν εύκολη, γιατί προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Αλλάξαμε το set-up στις τελευταίες τρεις ειδικές. Ήμασταν το 3ο αυτοκίνητο στις ειδικές και ήταν δύσκολο. Αύριο θα είναι επίσης δύσκολο, αλλά θα έχουμε καλύτερη θέση εκκίνησης».

8 NEUVILLE Thierry – GILSOUL Nicolas

«Είμαι χαρούμενος, γιατί είχαμε καλό ρυθμό, μέχρι να σπάσουμε το ημιαξόνιο. Απλώς θέλαμε να επιστρέψουμε στο σέρβις. Αύριο θα αλλάξουμε ρυθμίσεις, γιατί θέλουμε να κάνουμε ολόκληρο τον αγώνα και δε θα πιέσουμε πολύ».

10 OSTBERG Mads – ANDERSSON Jonas

«Βγήκαμε στην τελευταία ειδική και χάσαμε χρόνο. Θέλω από εδώ και πέρα να κάνω έναν καλό αγώνα».

12 ARAUJO Armindo – RAMALHO Miguel

«Δύσκολη μέρα, αλλά όλα καλά. Δεν είχαμε προβλήματα και είμαι χαρούμενος. Δουλέψαμε στο στήσιμο του αυτοκινήτου. Αύριο θα πάμε λίγο-πολύ όπως σήμερα».

14 NOBRE Paulo – PAULA Edu

«Νιώθω εξουθενωμένος. Δεν θυμόμουν πώς είναι να τελειώνεις την ημέρα χωρίς προβλήματα. Είναι ωραίο συναίσθημα. Πρέπει να ξεκουραστώ, γιατί αύριο είναι δύσκολη μέρα».

21 PROKOP Martin – HRUZA Zdenek

«Ήταν πολύ μεγάλη μέρα. Στις τελευταίες δύο ειδικές είχαμε σπασμένη αντιστρεπτική και χάσαμε μερικά δευτερόλεπτα. Είμαι χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ. Αύριο άλλοι θα κάνουν τη βρόμικη δουλειά του καθαρίσματος των ειδικών».

22 OGIER Sébastien – INGRASSIA Julien

«Ήταν πολύ μεγάλη, αλλά καλή μέρα, με καλό ρυθμό. Αύριο η μέρα είναι πολύ σκληρή για το αυτοκίνητο. Δε θέλω να πιέσω πολύ, μόνο να τερματίσω την ημέρα».

23 MIKKELSEN Andreas – FLOENE Ola

«Ήταν δύσκολη μέρα, με ωραίες, απαιτητικές ειδικές. Συνολικά, είμαι χαρούμενος, γιατί κερδίζω σε εμπειρία στα ελληνικά χώματα και βελτιώνω τις σημειώσεις μου για τα επόμενα χρόνια».

Σάββατο 26 Μαΐου: 2η Ημέρα: Λουτράκι – Λουτράκι
Serv D Λουτράκι (15 λεπτά) 07.30
10η Ε.Δ. Κλένια Μυκήνες 1 17,41 χλμ 08.38
11η Ε.Δ. Γυμνό 1 17,61 χλμ 09.45
12η Ε.Δ. Κεφαλάρι 1 18,40 χλμ 10.40
13η Ε.Δ. Ζήρια 1 21,36 χλμ 12.06
Serv E Λουτράκι (30 λεπτά) 13.54
14η Ε.Δ Κλένια Μυκήνες 2 17,41 χλμ 15.17
15η Ε.Δ. Γυμνό 2 17,61 χλμ 16.24
16η Ε.Δ. Κεφαλάρι 2 18,40 χλμ 17.19
17η Ε.Δ. Ζήρια 2 21,36 χλμ 18.45
Serv F Λουτράκι (flexi 45 λεπτά) 20.20
Ανασυγκρότηση: Λουτράκι 21.05

Σύνολο 149,56 χλμ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης