Το «άστρο» του Παναγιώτη Σαμιλίδη έλαμψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Ντέμπρετσεν.

Ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης, αν και μόλις 19 ετών, κατάφερε στον τελικό των 200μ. πρόσθιο να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, κάνοντας έτσι θριαμβευτική είσοδος του στο διεθνές στερέωμα του αθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δηλώσεις του ο Σαμιλίδης τόνισε, μετά το τέλος του τελικού, ότι το μετάλλιο αυτό αποτελεί ανταμοιβή των κόπων του.

 «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ούτε στα όνειρά μου δεν το φανταζόμουν», παραδέχθηκε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Σαμιλίδης, που αφιέρωσε την επιτυχία του στην οικογένειά του και στους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά του τον τελευταίο καιρό.

«Το 200άρι είναι το δυνατό μου αγώνισμα, αλλά πέρυσι δεν μπόρεσα να πάρω ένα μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς (σ.σ. εφήβων), αφού είχα ακυρωθεί για ένα μικρό λάθος που είχα κάνει. Είμαι όμως εξίσου δυνατός στο 50άρι και πιστεύω πως θα τα πάω καλά», πρόσθεσε ο νεαρός και κατέληξε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρθα στο Ντέμπρετσεν για να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς, και όχι μόνο τα κατάφερα, αλλά έσπασα δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ και πήρα και ένα χάλκινο μετάλλιο. Αυτό το μετάλλιο είναι η ανταμοιβή μου, η δικαίωση όλων αυτών των προσπαθειών, και όλων όσων έχω κάνει στον χώρο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Σαμιλίδη, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ για να πιάσουμε το όριο (σ.σ. για το Λονδίνο). Όπως αποδείχτηκε, όχι απλά το πιάσαμε, αλλά ο Παναγιώτης πέτυχε εντυπωσιακά ρεκόρ και μεγάλη επίδοση, για την ηλικία του. Μπήκαμε στην Ολυμπιάδα, με την κατάσταση να είναι διαφορετική εκεί. Δεν θέλω να κρύψω πως όλη η προετοιμασία της χρονιάς, ήταν για το Ευρωπαϊκό. Πλέον έχουμε νέο στόχο, και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτόν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης