Τις προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας παρουσίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

«Η οικογένειά μας αποτελείται από 27 μέλη και δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν πίσω», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, απορρίπτοντας ευθύς εξαρχής την ιδέα μιας Ευρώπης πολλαπλών ταχυτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαρκοζί στις 21 Ιουλίου θα επισκεφθεί την Ιρλανδία, όπου θα έχει διερευνητικές επαφές με την ιρλανδική ηγεσία.

Σύμφωνα με τις σκέψεις Σαρκοζί, τον ερχόμενο Οκτώβριο, ή Δεκέμβριο, θα επιχειρηθεί να βρεθεί μία μέθοδος για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου, που προκάλεσε το ΟΧΙ των Ιρλανδών στο πρόσφατο δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Από το βήμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί βάσει ποιας Συνθήκης θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές το 2009 και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καινούργια προσπάθεια για νέα Συνθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο θέμα της διεύρυνσης ο κ. Σαρκοζί υπογράμμισε ότι γι’ αυτόν “χωρίς τη Συνθήκη της Λισαβόνας δεν θα υπάρξει άλλη διεύρυνση”, διευκρινίζοντας ότι η διεύρυνση του 2004 υπήρξε επιτυχής, καθώς ένωσε την ευρωπαϊκή οικογένεια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης