Η αλλαγή σελίδας στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι πλέον γεγονός, καθώς στα χέρια του «Σωματείου» του Γιάννη Αλαφούζου περνά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του «τριφυλλιού».

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του σημερινού Δ.Σ. των «πράσινων», με τον πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ, Δημήτρη Γόντικα, να τονίζει κατά την έξοδό του ότι υπεγράφη το συμφωνητικό για τη μεταβίβαση των μετοχών, αλλά και για την παραχώρηση χωρίς κάποιο αντάλλαγμα του προπονητικού της Παιανίας για έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού διεμήνυσε πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέλαβε πλήρως και εγγράφως όποιες υποχρεώσεις προκύπτουν από τη ΓΗΠΕΛ.

«Η είδηση της ημέρας είναι ότι, όπως μας είπε ο κ. Αλαφούζος, υπεγράφη το συμφωνητικό για τη μεταβίβαση των μετοχών. Υπάρχει συμφωνία μεταξύ του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Αλαφούζου για την παραχώρηση του προπονητικού της Παιανίας χωρίς αντάλλαγμα για έναν χρόνο. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται αναφορικά με την αδειοδότηση. Επίσης, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέλαβε πλήρως και εγγράφως όποιες υποχρεώσεις προκύπτουν από τη ΓΗΠΕΛ» ανέφερε σχετικά ο Γόντικας.

Όσον αφορά στο θέμα της αδειοδότησης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υποστήριξε: «Δεν έχει τελειώσει αυτό το θέμα, δεν έχει τελειώσει η προσπάθειά μας και δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα από την ΕΠΟ ως προς τις αποφάσεις του πρωτοβάθμιου οργάνου. Κάπου εκεί θα σταματήσω, γιατί είναι θέματα που αφορούν το Δ.Σ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όχι» για το δάνειο από την Εθνική Τράπεζα

Οι… διαρροές στη διάρκεια της ημέρας, περί εγκρίσεως του δανείου των 5 εκ. ευρώ που ζήτησε ο Γιάννης Αλαφούζος από την Εθνική Τράπεζα, αποδείχθηκαν αναληθείς.

Το αίτημα που είχε κάνει ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ απορρίφθηκε, κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.
Ο κ. Αλαφούζος απέδωσε την αρνητική αυτή εξέλιξη, σε μεγάλο βαθμό όπως είπε χαρακτηριστικά, στα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, παρουσιάζοντας, μάλιστα, κάποια εξ αυτών.

Ο νέος «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου καθησύχασε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντάς τους ότι θα αποτανθεί σε άλλες τράπεζες προκειμένου να βρει το ποσό που απαιτείται για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού προς τους παίκτες.

Τα χρονικά περιθώρια, πλέον, έχουν στενέψει αφάνταστα, καθώς το ποσό των 4.2 εκατ. ευρώ που χρειάζονται (συν τους φόρους) πρέπει να βρεθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, προκειμένου να δοθεί η αδειοδότηση στην ομάδα και να αποφευχθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός.

Παράλληλα, ο Γιάννης Αλαφούζος είπε ότι έχει βρει περίπου 2 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μπουν άμεσα στην ΠΑΕ, ενώ εξήγησε το πλάνο του για το «Σωματείο Λαϊκής Βάσης» που ονειρεύεται να κάνει στον Παναθηναϊκό.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης