Με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας συναντάται ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είχε επίσημη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη συνάντηση των δυο πρωθυπουργών επιβεβαιώθηκαν οιι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Ισπανίας στον οικονομικό τομέα.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην ΕΕ μετά το ιρλανδικό δημοψήφισμα και τα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου.

Στη συνάντηση των δύο ηγετών συζητήθηκαν επίσης η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της παιδείας, η κλιματική αλλαγή και θέματα πολιτικής προστασίας με έμφαση τις πυρκαγιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ισπανού πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Θαπατέρο επισκέφτηκε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ξεναγός τους, ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως, κ. Παντερμαλής.

Ο  Ισπανός πρωθυπουργός ανέβηκε επίσης στην Ακρόπολη και στη συνέχεια περπάτησε πεζός στην οδό Αρεοπαγίτου, πραγματοποίησε μία στάση στην ισπανική πρεσβεία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης