Έξι στελέχη του μεγάλου γερμανικού ομίλου BTP Hochtief διώκονται δικαστικά, καθώς είχαν 37 Τούρκους εργάτες, τους οποίους πλήρωναν με το «ιλιγγιώδες» ποσό των 3 ευρώ την ώρα.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μονάχου, τα έξι στελέχη του Hochtief «κινδυνεύουν με πρόστιμο ή με μέγιστη ποινή φυλάκισης 3 ετών».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» οι Τούρκοι εργάτες εργάστηκαν από τον Νοέμβριο του 2006 έως τον Μάρτιο του 2007 για την οικοδόμηση ενός οίκου ευγηρίας στο Μόναχο, και έπαιρναν μεροκάματο 2,50 έως 3,50 ευρώ την ώρα, ενώ το ελάχιστο ωρομίσθιο στον συγκεκριμένο όμιλο είναι 8 ευρώ καθαρά.

Οι εργάτες, οι οποίοι δεν μιλούσαν γερμανικά και δεν γνώριζαν τα δικαιώματά τους, εργάζονταν για έναν Τούρκο εργολάβο, ο οποίος επίσης διώκεται.

«Εξαπατηθήκαμε από τον εργολάβο, ο οποίος δεν κατέβαλε τον ελάχιστο μισθό και μας παρουσίασε παραστατικά, σύμφωνα με τα οποία οι εργάτες είχαν πάρει τα χρήματα» τόνισε εκπρόσωπος του Hochtief, που ταυτόχρονα αρνήθηκε τις κατηγορίες κρίνοντάς τες «αβάσιμες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανία δεν επιβάλλει ελάχιστο νόμιμο μισθό για το σύνολο των μισθωτών της χώρας, πράγμα που αποτελεί διεκδίκηση των συνδικάτων στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όμως υφίστανται μισθολογικές συμφωνίες σε ορισμένες περιφέρειες ή σε ορισμένους κλάδους, μεταξύ των οποίων αυτός των δημοσίων έργων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης