Από τον συνδικαλιστικό τομέα έρχονται οι πρώτες σοβαρές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου.

Τα «όργανα» ξεκίνησαν από την απόφαση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Σπύρου Παπασπύρου, να αποχωρήσει από την ηγεσία του συνδικαλιστικού τομέα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λόγοι της παραίτησης, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, «κρύβονται» στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο κ. Παπασπύρος δεν συμπεριελήφθη σε εκλόγιμη θέση.

Εν τούτοις, ο υπό παραίτηση πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ απορρίπτει κατηγορηματικά τις εικασίες περί “πολιτικής παραίτησης”, επισημαίνοντας ότι η αποχώρησή του από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ως μέσο πίεσης για να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Όπως όλα δείχνουν, όμως, το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, με τον κ. Παπασπύρου να έχει αποφασίσει πλήρη αποχή από τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ. Επίσημη αιτιολογία, η προτεραιότητά του να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπασπύρου βρίσκεται σε άδεια, την οποία ζήτησε «για προσωπικούς λόγους», μεταβιβάζοντας την άσκηση των αρμοδιοτήτων του στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Ηλ. Βρεττάκο, τον αντιπρόεδρο Κ. Παπαντωνίου και τον γενικό γραμματέα Ηλ. Ηλιόπουλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης