Χάος στις αερομεταφορές στην Ινδία έχει προκαλέσει η κίνηση τουλάχιστον 350 πιλότων να δηλώσουν «αδιαθεσία», χρησιμοποιώντας την ως δικαιολογία ανεπίσημης απεργίας.

Η «άρρωστη» διαμαρτυρία στον εθνικό αερομεταφορέα της Ινδίας έχει πυροδοτήσει τεράστιες καθυστερήσεις σε πτήσεις ανά τον κόσμο, καθώς δεκάδες δρομολόγια έχουν ακυρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια πρωτοφανή αντίδραση, οι ιθύνοντες της Air India έστειλαν μια στρατιά γιατρών στα σπίτια των… αδιάθετων πιλότων, για να διαπιστωθεί αν πραγματικά είναι άρρωστοι.

Πολλοί από αυτούς δεν ήταν καν στο σπίτι και αποφασίστηκε η άμεση αποδέσμευσή τους από την εταιρεία – εξέλιξη που… έριξε λάδι στη φωτιά των σχέσεων εργαζομένων – εργοδοτών.

Μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί 70 πιλότοι, ενώ το ανώτατο δικαστήριο του Δελχί έχει κηρύξει παράνομη την απεργία, η οποία συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνολικές απώλειες από την άτυπη απεργία υπολογίζονται σε 20,2 εκατ. στερλίνες την εβδομάδα.

Η νέα εταιρεία προέκυψε από τη συγχώνευση της Indian Airlines και της παλιάς Air India το 2011. Η απεργία πραγματοποιείται λόγω διαφωνιών που υπάρχουν για το ποια από τις δύο εταιρείες θα πρέπει να πραγματοποιεί τις πτήσεις του νέου Boeing 787 Dreamliner.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης