Τον αποτροπιασμό του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. προκάλεσε η επίθεση όχλου εναντίον κυανοκράνων στη διάρκεια διαδήλωσης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα στο ανατολικό τμήμα της αφρικανικής χώρας, με επτά μέλη της ειρηνευτικής αποστολής να τραυματίζονται. Το Associated Press μετέδωσε πως πάνω από 1.000 άνθρωποι περικύκλωσαν στρατιώτες κοντά σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Νότια Κίβου, πετώντας τους στη συνέχεια πέτρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες», τόνισε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Ο.Η.Ε., Martin Nesirky.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη κλιμάκωση της βίας στην ευρύτερη περιοχή, εξέλιξη που επηρεάζει δραστικά τον λαό του Κονγκό. Ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας να διασφαλίσει πως οι υπαίτιοι της επίθεσης θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στη σκιά των πρόσφατων επιθέσεων σε χωριά της επαρχίας από μαχητές των «Δημοκρατικών Δυνάμεων για την Απελευθέρωση της Ρουάντα» (FDLR). Το ανατολικό τμήμα της αφρικανικής χώρας αποτελεί πεδίο δράσης δεκάδων ένοπλων οργανώσεων, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Τίτλοι τέλους για τον «Terminator», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012, 08:42

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης