Από Δευτέρα 1 Ιουνίου έως Τρίτη 23

Το Επί Κολωνώ, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το καλοκαιρινό φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων με χαρακτήρα showcase ανοιχτό στο κοινό, που αποτελεί μια περαιτέρω μορφοποίηση της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια στην σκηνή του φουαγιέ του και λάβαινε χώρα στη διάρκεια της θεατρικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τίτλος offoff Athens 2 θέλει να υποδηλώσει όχι μόνο τον φυσικό τόπο διεξαγωγής του, σε ένα δηλαδή off-off theater όπως η σκηνή του Επί Κολωνώ, αλλά και τον «καλλιτεχνικό τόπο» στον οποίο ανθίζει η δημιουργικότητα αυτών των ομάδων: τον εκτός της καθιερωμένης αθηναϊκής θεατρικής πραγματικότητας τόπο.

Ο χώρος, μαζί με τεχνική υποστήριξη, παρέχεται δωρεάν στις θεατρικές ομάδες που συμμετέχουν και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Φέτος συμμετέχουν 23 ομάδες και η κάθε μία θα παρουσιάσει τη δουλειά της σε δύο συνεχείς μέρες (Δευτέρα/Τρίτη, Τετάρτη/Πέμπτη και Παρασκευή/Σάββατο). Η συνολική διάρκεια είναι 8 εβδομάδες. Οι παραστάσεις φιλοξενούνται στο χώρο του φουαγιέ και η διάρκεια τους δεν υπερβαίνει τα 50 λεπτά. Η ώρα έναρξης καθημερινά είναι στις 21:30μμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μπαρ του θεάτρου λειτουργεί καθημερινά στην αυλή από τις 7:00μμ ως αργά το βράδυ.

                                                       1Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

1/6 – 2/6 Δευτέρα – Τρίτη                                            

Τίτλος παράστασης:  «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ BOTOX»

Ένα σύγχρονο δράμα του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη

για…γέλια μέχρι δακρύων

Κείμενο: Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

Σκηνοθεσία: Tόνια Ντούσκα

Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Θεοδοσιάδου

Σκηνικά – κοστούμια: Κατερίνα Ζουράρη

Μουσική: Θέμης Σαμαντζής

Casting: www.personanet.gr

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

                                   Κασσάνδρα Μπαφαλούκου

                                   Μάνος Αμανάκης

                                   Μιχάλης Μαυραγάνης


 Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που εξελίσσεται στη σύγχρονη Αθήνα.

Μια ιστορία που θα μπορούσε να συμβαίνει στο διαμέρισμα της διπλανής πόρτας…Συγνώμη, στη βίλλα της διπλανής πόρτας ήθελα να πω!

Ο διαπλεκόμενος μεγαλοδικηγόρος, η -δεν με παίρνει για άλλο botox!- μεγαλομανής σύζυγός του, ο -κόσμος το’χει τούμπανο- gay γιός τους και φυσικά ο εραστής…τους!

Μια φαινομενικά καθώς πρέπει οικογένεια των Βορείων Προαστίων προσπαθεί να βρει διέξοδο στην πεζή καθημερινότητά της. Ατέλειωτες ώρες με Gucci, Prada, δείπνα στο Βυζαντινό, botox, sex, κρέμες La Prairie, δώρα από τον Καίσαρη, κι άλλο botox, κι άλλο sex (αυτά τα δυο πάνε πάντα μαζί – όταν δείτε το έργο θα καταλάβατε γιατί)…

Η άδεια και χωρίς ενδιαφέρον ζωή της σύγχρονης Ελληνίδας…Ή εν πάση περιπτώση, της σύγχρονης Ελληνίδας ¨μοντέλας¨ που κατάφερε μεν να παντρευτεί τον ¨μπούλη¨ της αλλά πλήττει μέχρι… θανάτου.

 Ένας φόνος θα έρθει αναπάντεχα για να ανατρέψει τα πάντα.

Μέσα σε ένα μοιραίο Σαββατοκύριακο 4 άτομα θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τις χρόνιες φοβίες τους και θα αναγκαστούν να τις αντιμετωπίσουν.

Ποιος θα καταφέρει να επιζήσει στην κυριολεξία?

 3/6 – 4/6  Τετάρτη – Πέμπτη                                                   

Τίτλος παράστασης:  «Δεν Θέλω να Ξέρεις»

Από την ομάδα «Από Σπόντα»

 Προσοχή!!! Όσα ακολουθούν είναι άκρως απόρρητα και παρακαλούμε πολύ για την εχεμύθειά σας!…

«Δεν Θέλω Να Ξέρεις!» λένε τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Από Σπόντα» και φαίνεται να το εννοούν. Πλήρης μυστικότητα καλύπτει τις προετοιμασίες για την παρουσίαση του ομώνυμου έργου στα πλαίσια του Θεατρικού Φεστιβάλ «Off-Οff Athens» που διεξάγεται στο Θέατρο Επι Κολωνώ.

Έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για μια κωμωδία γεμάτη ανατροπές, διανθισμένη με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Δύο απρόσμενα ζευγάρια, μια Κρητικιά μάνα, μια ανάγωγη σεβιτόρα κι ένα τηλέφωνο, μπλέκονται σ’ ένα απίστευτο ερωτικό μπέρδεμα, και όλα αυτά υπό τους ήχους των οργάνων ενός αόρατου ροκ συγκροτήματος…

Ένα έργο τολμηρό και συνάμα ρομαντικό, μία ειλικρινής ματιά στην ανειλικρίνεια και την υποκρισία, ένα κλείσιμο του ματιού στα μυστικά που όλοι κρύβουμε στις ντουλάπες μας…

Παίζουν οι:


Ράνια Παπαδάκου

Γιάννης Κουμούνδρος

Λίνα Εξάρχου

Παύλος Βουτσίνος

Κείμενο:Παύλος Βουτσίνος

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαδάτος

Φιλική Συμμετοχή (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες):

Κάρμεν Ρουγγέρη

Να μη διαρρεύσει…


5/6 – 6/6  Παρασκευή – Σάββατο                                                

Τίτλος παράστασης:  «Μια φορά την εβδομάδα»

Εσύ, τι κάνεις μια φορά την εβδομάδα; 

-πάω για καφέ

-καθαρίζω το σπίτι

-ξυρίζω τις μασχάλες μου

-κάνω σεξ

-βλέπω Λαζόπουλο…

Και αν είσαι, εσύ, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας? Μήπως κάποιος άλλος, καθορίζει την εξέλιξη της? Και αλήθεια…πρέπει να περιμένεις μία ολόκληρη εβδομάδα για να κάνεις αυτό που θέλεις?

Παίζουν: Τίνα Αλεξοπούλου, Κωνσταντίνος Πέτρου,

Αθηνά Αρσένη, Ιγνάτιος Αξής & Μάυ Χάννα

Σκηνοθεσία: Μάυ Χάννα

Επιμέλεια Κειμένων: Ρένος Πρελορέτζος

Σκηνογραφία: Στάθης Γράψας

Graphic Designer: Δάφνη Παπαδάκη

Φωτογραφία: Τίνα Αλεξοπούλου

 

2Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

8/6 – 9/6  Δευτέρα – Τρίτη                                              

Τίτλος παράστασης:  «Το αυγό»

 Από την ομάδα ZYWY     

Ένα κείμενο. Δύο κλόουν.

Φόβος. Αναμονή. Απογοήτευση. Γιατί;

Για το καινούργιο. Για το άγνωστο. Για την αβεβαιότητα. Πώς; 

Σαν το αυγό! Βραστό, τηγανητό, μελάτο, ομελέτα, στραπατσάδα..

Πολλοί τρόποι για να φας ένα αυγό.

Πολλοί τρόποι για να δώσεις ζωή σ’ ένα κείμενο.

Δύο κλόουν προσπαθούν να αφηγηθούν μια ιστορία. Μια ιστορία αινιγματική, με πολλές άνω τελείες και παρενθέσεις. Με πολλές διαφορετικές φόρμες, όπως  τον ψυχολογικό ρεαλισμό και την παρωδία του, physical theatre, υποκριτική αφήγηση με μάσκα, cabaret, γερμανικό εξπρεσιονισμό, θέατρο του παραλόγου. Δημιουργούν συμβάσεις για να τις καταργήσουν αμέσως μετά. Παίζουν ένα παιχνίδι  με τον χώρο, τον χρόνο, τα φύλα σχολιάζοντας τη ζωή και το θέατρο.

 Κείμενο: Δανάη Τανίδου

Σκηνοθεσία: Στεφανία Παπαμιχαήλ

Παίζουν: Ελένη Βρυώνη, Γιάννης Γκαντιτζικίδης

Σκηνικά-κουστούμια: Δήμητρα Αλουτζανίδου

Οργάνωση παραγωγής: Φαίη Πανουσοπούλου

Χορογραφίες: Δροσιά Τριαντάκη

Μουσική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου

Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Θεοδώρου

Video παρουσίασης: Δημήτρης Μιχάλαρος


 

10/6 – 11/6  Τετάρτη – Πέμπτη

Τίτλος παράστασης:  «ΒLUR»

Οι LOST CIRCUS παρουσιάζουν  το  “ΒLUR”. Ένα ξεχασμένο τσίρκο αναδύεται από ονειρικούς ήχους και ομιχλώδεις ζωγραφικούς πίνακες και φέρνει μαζί του ξεθωριασμένες μνήμες και θολά συναισθήματα . Νοσταλγικές εικόνες, διάθεση ρετρό, χρώματα ξεβαμμένα και αλλόκοτες καταστάσεις συνθέτουν αυτό το χαμένο τσίρκο που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το φανταστικό.

ΟΙ LOST CIRCUS αποτελούνται από τους Γιώργο Κατσανο

Synthesizers, sampler, ιδιόφωνα, vibrandoneon, theremin, glockenspiel

 Δαμιγού Αννα

 

Μηχανικά όργανα, αντικείμενα,  πίνακες, ζωγραφική, αφήγηση

Στον ήχο Ο Δημήτρης Δημητριάδης

12/6 – 13/6  Παρασκευή – Σάββατο                            

Τίτλος παράστασης:  «μπουκάλα»

Η ομάδα «Κίτα Μεκειάλο» παίζοντας μπουκάλα παρουσιάζει ιστορίες θάρρους και αλήθειας. Με αφορμή το παιχνίδι ξετυλίγονται προσωπικές ιστορίες και βιώματα της πραγματικής ζωής, θάρρος και αλήθεια σε κάθε διάσταση. Οι ηθοποιοί μέσα από αυτοσχεδιασμούς συνθέτουν ένα μωσαϊκό εικόνων και συναισθημάτων, αναμνήσεων και ενοχών, μεταμέλειας και πίστης. Όλα εξαρτώνται απ’ τον κύκλο.

Η μπουκάλα γυρίζει. Περίμενε τη σειρά σου!

 Παίζουν οι ηθοποιοί

Αθηνά Αλεξοπούλου

Μαρία Γουλά

Δημήτρης Καπετανάκος

Μαρκέλλα Φανού

 

Σκηνοθεσία και Σύλληψη

Ιωάννα Τζώρα.

Βοηθός Σκηνοθέτη

Έλλη Γαρυφαλίδου



3Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

15/6 – 16/6  Δευτέρα – Τρίτη 

 Τίτλος παράστασης:  «(κα)μία σχέση»

 Σε έναν κόσμο φτιαγμένο για δύο, δύο άνθρωποι γίνονται «ζευγάρι», «το» ζευγάρι. Δύο άνθρωποι με φανερά και ασυνείδητα θέλω, με προσωπικές αγκυλώσεις και φαντασιώσεις, γίνονται ένα ουδέτερο σχήμα. Σχηματίζουν μια πραγματικότητα μέσα από την οποία ζουν αλλά και πεθαίνουν σαν ξεχωριστά άτομα. Γιατί όταν ο άνθρωπος ψάχνει το «έτερο ήμισυ» δηλώνει εξ’ αρχής μισός. Και ποτέ δύο διαφορετικά μισά δεν δημιουργούν ένα ολόκληρο.

 Αυτή την ματαιότητα της ανάγκης για ολοκλήρωση μέσα από έναν άλλο, είναι το θέμα της παράστασης «(κα)μία σχέση» της ομάδας face. Μέσα από τις λέξεις της πρόζας αλλά και ανάμεσα σε αυτές, όπως και στην πραγματική ζωή, ένα ζευγάρι, δύο άνθρωποι νομίζουν ότι σχετίζονται…

 Μια παράσταση που στόχο έχει να δημιουργήσει μια σκέψη, μια υποψία πως είναι ίσως μάταιο και κάπως κωμικό να πιστεύεις ότι κάτι θα αλλάξει όταν εσύ παραμένεις ίδιος και μάλιστα «μισός»… 

 Η παράσταση «(κα)μία σχέση» ανεβαίνει στα πλαίσια του festival off off του θεάτρου «επι κολωνώ». Τα μέλη της ομάδας face είναι η Μαργαρίτα Τρίκκα, ο Κίμωνας Ιωαννίδης και η Χριστίνα Χριστοφή.

 

17/6 – 18/6  Τετάρτη – Πέμπτη

Τίτλος παράστασης:  «Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα»

Θεατρική Ομάδα ‘Μεταμόρφωση’

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ  κωμωδία

Το έργο της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη «Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα» χαρακτηρίζεται από «χειροβομβίδες χιούμορ», ατάκα την ατάκα.

Μια ληστεία, μια απεγνωσμένη υπάλληλος, η θεία με τα «θεία» καλαμπόκια, ένας γέροντας, κεραυνοχτυπημένοι καπνιστές που δεν βγάζουν καπνό, μια κάρτα ανεργίας που διαβάζεται μαζί με τα συγχωροχάρτια … Εξομολογήσεις, αποκαλύψεις και κωμικοτραγικά γεγονότα μπλέκονται με ρυθμούς στη σουρρεαλιστική κωμωδία της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη «Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα».  Όλα στο τέλος ξεμπερδεύονται και γίνονται φανερά με το μάτι του Λυγκέα, που βλέπει τα πάντα…

Με αφορμή τη ληστεία και την αναζήτηση ενός χαμένου κλειδιού, ξεδιπλώνονται τραγελαφικές καταστάσεις διανθισμένες με «φαρμακερά» λογοπαίγνια, εκρηκτικό χιούμορ και εύστοχα αποδομένες αλήθειες, μέσα σε ένα ζευγάρι τσαρούχια ενός τσαρλατάνου κόσμου. 

 Συγγραφέας του έργου Κωνσταντίνα  Γιαμπουράνη

Σκηνοθεσία Ζωή Ελευθερίου

Σκηνικά-κοστούμια Μαρία  Καραθάνου

Μουσική Δημήτρης  Κελέσης

Φωτισμοί Γιάννης  Σίδερης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Γιώργος Μοσκιού,  Θεοδώρα Τσέπα,  Μαρίνα Τσιγονάκη

Θεόδωρος Ελευθεριάδης,  Μαρία Φάγκρα,  Λουίζα Πορφύρη

 


 19/6 – 20/6  Παρασκευή – Σάββατο

Τίτλος παράστασης:  «Traffic Lights»

 Ένα ζευγάρι στέκεται σε ένα φανάρι του δρόμου. Τι σημαίνει «είμαστε μαζί»; Τι σημαίνει «ανήκουμε ο ένας στον άλλον»; Που πάμε τώρα;

 Σκηνοθεσία – κείμενο: Πέπη Μοσχοβάκου

Παίζουν:                      Μαρία Γουλά

                                    Άντονυ Μπέρκ

Φωτισμοί:                    Πάνος Κουκουρουβλής

                

                                                         4Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

22/6 – 23/6  Δευτέρα – Τρίτη 

 

Τίτλος παράστασης: «ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ…ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!»

 

Η Ομάδα So-ΟΥ-Real παρουσιάζει

 

Δύο Ψυχές που συναντιόνται. Βλέμματα που  διασταυρώνονται. Ο χρόνος θα παγώσει.

Ένα παιχνίδι αναγνώρισης και εξουσίας. Μια μάχη γύρω από τον Έρωτα και την Αγάπη. Ερωτήσεις με ή χωρίς απαντήσεις. Ένα τυχερό παιχνίδι  θα γίνει το νήμα που  μας βγάζει από το λαβύρινθο των συναισθημάτων.-ή συναισθηματικό λαβύρινθο στον οποίο έχουμε χαθεί. Ένα ταξίδι στο χτες και στο σήμερα.

Αφήστε την Ψυχή σας να βγει από τα ρούχα της και γελάστε μαζί της!

Καλώς ήρθατε στο Μάθημα Ψυχικής Υγείας!

 

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Βάσια Καρυτινού

Παίζουν:     Γιώργος Πούλης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Τόνια Κοσμαδάκη.

 

 24/6 – 25/6  Τετάρτη – Πέμπτη

Τίτλος παράστασης:  «ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ»

 «Κεντήματα» ζωής. Εννέα γυναίκες, από τρεις  γενιές, πίνουν τσάι και μιλούν για τους άντρες, τον έρωτα, το σεξ. Μυστικά και ιστορίες, γλυκόπικρες αναμνήσεις,   γεμάτες χιούμορ και γαργαλιστικές λεπτομέρειες.

Η ομάδα «Θείες» ζωντανεύει στη σκηνή ιστορίες γυναικών, εμπνευσμένες από το κόμικ «Κεντήματα» της Μαργιάν Σατραπί, σε μετάφραση Γεωργίας Τσάκωνα.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Στέλλα Αντωνίου

Νίκη Καράλη

Μαργαρίτα Καστρινού

Ιουλία Πύρρου

 

26/6 – 27/6  Παρασκευή – Σάββατο

 

Τίτλος παράστασης:    «ovidius


PENELOPE

 

“Δέκα χρόνια έχουν περάσει από το τέλος του Τρωικού πολέμου και οι αρχηγοί των Αχαιών έχουν επιστέψει στις πατρίδες τους. Μόνο η τύχη τού Οδυσσέα αγνοείται… Η σύζυγός του Πηνελόπη γράφει μια επιστολή και δίνει τη δική της ερμηνεία για τους πιθανούς λόγους της παρατεταμένης του καθυστέρησης”
 
  Σύλληψη, Μετάφραση, Σκηνοθεσία: Τάσος Καρακύκλας
 
 Μουσική: Σταμάτης Διαμαντόπουλος, Νίκος Αγγελόπουλος
 
 Κινηματογράφηση: Φίλιππος Βοκοτόπουλος
 
 Ερμηνεύει η Άννα Γαρεφαλάκη
 
 Στο βίντεο εμφανίζονται ο Τάσος Καρακύκλας και ο Δίας Καμπάς

                                                    

                                                          5Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

29/6 – 30/7  Δευτέρα – Τρίτη

Τίτλος παράστασης:  «Ο ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ»

Του Παναγιωτη Κακατσίδη ( σουρεαλιστική κωμωδία) από την ομάδα <<Η πεταλούδα στο τελευταίο >>

Παραμονή πρωτοχρονιάς βρισκόμαστε στο σπίτι του Μάριου Τρυφερόπουλουλου και του Αλέξ Αλεβιζόπουλου. Όπου προσπαθούν απεγνωσμένα να κλείσουν ένα τραπέζι παραμονή πρωτοχρονιάς στο club “ Unforgettable Experience” .O  στόχος της ζωής τους είναι να μπουν στο High Society της νεοελληνικής κοινωνίας !!! Και να ικανοποιήσουν τις υπερβολικές απαιτήσεις του Μαιτρ του μαγαζιού ( Τζίμης) ! Αλήθεια όμως ….Τι σχέση έχουν όλα αυτά….με τον μεγάλο φιλόσοφο Φριντριχ Νιτζε?

ΣΥΓΓΡΑΦΗ: Παναγιώτη Κακατσίδη

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Παναγιώτη Κακατσίδη,Κωνσταντίνος Λιναρδάκης ,Νίκος Πυροκάκος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παναγιώτη Κακατσίδη, Κωνσταντίνος Λιναρδάκης, Νίκος Πυροκάκος

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιωάννης Αλεξάκης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ.: Ιωάννης Αλεξάκης

 

1/7 – 2/7  Τετάρτη – Πέμπτη 

Τίτλος παράστασης:  «Η wonder woman είναι παραμύθι»

Μπορείς τελικά να  ανακαλύψεις τί συμβαίνει στο μυαλό  μιας γυναίκας ή παραμένεις στο γνωστό και τετριμμένο χαρακτηρισμό του ότι είναι μία άβυσσος ;

 Και τί γίνεται όταν ένας άντρας γράφει ένα έργο για την γυναικεία κρίση, μια γυναίκα το σκηνοθετεί και πέντε ηθοποιοί παίζουν;

 Απομυθοποιείται η εικόνα της τέλειας γυναίκας τελικά;  Υπάρχει η wonder woman ή είναι απλά ένα παραμύθι ;

 Μια κεφάτη παράσταση, με ζωντανή μουσική και γυναικείες εξομολογήσεις «βγαλμένες από την ζωή». Και όλα αυτά συνοδευμένα με πολύ αλκοόλ,  χρώμα, χορό και αισθησιασμό.

 Γι αυτό μην περιμένετε απαντήσεις στα γνωστά ερωτήματα των δύο φύλλων. Μάλλον θα μπερδευτείτε ακόμα περισσότερο…

Σκηνοθεσία: Εύα Δρακοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Όθωνας Λαμπρόπουλος

Μουσική: Έλμα Καφετζιδάκη

Κίνηση: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Κοστούμια  –  Φωτογραφία: Ευαγγελία Κοκκίνου

Παίζουν:

Βάνα Βάσσιου

Μαρία Βλαχοδημήτρη

Εύα Δρακοπούλου

Γιώργος Μηλιώτης

Χριστίνα Πλατανιώτη

Ασπασία Φορμεντίνη

Ζωντανή Μουσική: Έλμα Καφετζιδάκη

Παραγωγή: Ομάδα C.ulture V.ictims (C.V.)

3/7 – 4/7  Παρασκευή – Σάββατο

 

Τίτλος παράστασης:  «40′ Συναισθηματικής Λογικής … ή το αντίστροφο»

A Sortie

            Το θεατρικό group “A Sortie” δημιουργήθηκε από ένα τηλεφώνημα μεταξύ δύο φίλων (Μελίνα Κατσακούλη-Ειρήνη Ράπτη) και έχτισε τη σεναριακή βάση της παράστασης  “40′ Συναισθηματικής Λογικής … ή το αντίστροφο” κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτυακών και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι πρόβες, όπου προστέθηκαν ακόμη δύο μέλη για την επιμέλεια του οπτικοακουστικού υλικού (Χρήστος Αϊβαλιώτης-Δημήτρης Τσαμπρός).

                Η παράσταση  “40′ Συναισθηματικής Λογικής … ή το αντίστροφο” παρουσιάζει τις δύο διαστάσεις μιας ηρωΐδας- της ονομαζόμενης “20 και κάτι”- τη λογική και το συναίσθημά της. Το έργο, λοιπόν, βασίζεται στην αιώνια διαμάχη μεταξύ του “πρέπει” και του “θέλω”, που βιώνουμε καθημερινά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες (είτε εργασιακές, είτε φιλικές κλπ σχέσεις). Το πλαίσιο της παράστασης αυτής αφορά στον έρωτα, και πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο και πιο σημαντικό 40λεπτο στη ζωή της ηρωΐδας μας…

 

Συντελεστές:

concept/διάλογοι/σκηνοθεσία/ηθοποιοί: Ειρήνη Ράπτη – Μελίνα Κατσακούλη

μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Τσαμπρός

video/ μοντάζ/φωτογραφίες: Χρήστος Αϊβαλιώτης

6Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

6/7 – 7/7  Δευτέρα – Τρίτη                                                      16

Τίτλος παράστασης:  «ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ»

«…Πρωινό θολό. Ανάμεσα σε σελίδες απλωμένες στο χώρο, κορμί άγουρα ξυπνημένο. Πλάι μου τσιγάρο και καφές, και σεντόνια τσαλακωμένα- θύμηση τόσων προηγούμενων ερώτων. Τρία τέταρτα πριν βρεθώ να τρέμω μπροστά τους. Περπάτησα όλο τον δρόμο γρήγορα. Λίγο πριν φτάσω στην Πειραιώς συνειδητοποίησα ότι δεν έχω βαφτεί. Δεν ανησύχησα, απλά συνέχισα να περπατώ. Το όνομα μου ακούστηκε πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενα. Κάπου ανάμεσα σε φράσεις μονολόγων τον θυμήθηκα απότομα και δάκρυσα. Σήκωσα το κεφάλι και άρχισα να μιλάω…»

(Φώτης Καράλης, σκηνοθέτης)

«..Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν δυο νεράιδες. Δυο νεράιδες διαφορετικές, πολύ ξεχωριστές. Δεν είχαν καν φτερά…δεν είχαν ασημόσκονες στα μαλλιά.. όμως με τον τρόπο τους πετούσαν ψηλά. Πιο ψηλά από όλες τις άλλες νεράιδες .Ζούσαν σ’ έναν δικό τους κόσμο…και προσπαθούσαν να μοιάσουν στις άλλες νεράιδες για να ζήσουν μαζί τους. Κάποια στιγμή τα κατάφεραν .Οι νεράιδες μπήκαν στο νεραιδόκοσμο…όμως δεν ήταν πια ξεχωριστές….Δεν μπορούσαν καν να πετάξουν….»

(Αγνή Χιώτη, ηθοποιός)

«…άντε ρε γαμώτο, πάλι θέατρο. Όχι δεν εννοώ ότι παίζω στο θέατρο αλλά ότι παίζω θέατρο. Τι εσείς δεν παίζεται; Καλά και πως περνάτε την ημέρα σας; δεν βαρεθήκατε να είστε ο εαυτός σας; Εγώ πάντως βαρέθηκα και είπα για αλλαγή να κάνω κάποια άλλη στη δουλεία μου, κάποια άλλη στις σχέσεις μου, κάποια άλλη στη ζωή μου. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Βρήκα φίλους, βρήκα δουλειά και μια υπέροχη σχέση που με λατρεύει αλλά ποτέ δε θα καταφέρει να  κοιτάξει τα μάτια μου και να δει κάτι άλλο πέρα από το χρώμα τους…»

(Κατερίνα Τσουτσουλίγα, ηθοποιός)

8/7 – 9/7  Τετάρτη – Πέμπτη                                    

 

Τίτλος παράστασης: «Μπάλλος#09»

                                       

από την ομάδα Δοκιμή

 

Ανοίγω το χώρο σαν ανοιχτή θάλασσα. Τον αδειάζω.

Τα βάζω όλα σε δοκιμή…Οδηγός μου μια μελωδία που μου τραγουδούσαν από μικρή και τώρα πια κυλάει στις φλέβες μου. Δεν ακουμπάω θέματα που τα έχει κάψει η πραγματικότητα. Τα ρίχνω όλα στον άδειο χώρο: αισθητικές προτιμήσεις, ιδεολογικά μπιμπελό,

καταναλωτικά προϊόντα, καθημερινές πολιτικές,

το στυλακι μου…

Τί μένει; Τί;

Μια γιορτή αγωνίας του να μην ξέρεις τί!

Με γρυλισμούς και κραξίματα…Δοκιμάζω να κάνω την ιστορία μου μύθο.

Τι χρώμα έχει άραγε ο πυρετός του ουρανού; 

 

η ομάδα Δοκιμή αποτελείται από τους:

Μιχάλη Ασθενίδη φωτογραφίες/video

Μαριάννα Μπακούλα video/ graphics

Έλενα Πάσσου performer

Νέλη Πουλοπούλου performer

Άννα Τζάκου performer

και κάθε δημιουργική οντότητα που πιστεύει στην συλλογική και πειραματική εμπειρία. 

 

10/7 – 11/7  Παρασκευή – Σάββατο                                 

Τίτλος παράστασης:  «POKER

ομάδα ΠΡΑΚΤΙΚΑL

Η ομάδα ΠΡΑΚΤΙΚΑL. επιστρέφει στο φεστιβάλ Off Off Athens με το [ poker ] _ ένα έργο για τη συνάντηση δύο ανθρώπων – για αυτά που λένε, για αυτά που σκέφτονται, αυτά που εννοούν, αυτά που λένε αλλά δε σκέφτονται, αυτά που σκέφτονται και δε λένε, αυτά που εννοούν αλλά δε σκέφτονται.  Ένα παιχνίδι με τις λέξεις, με τις σκέψεις, με απρόσμενες επισκέψεις . Μια παρτίδα που δε θα κερδίσει ποτέ κανείς.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Μιχάλης Καλλιγέρης

Ασπασία Πίκου

Νικόλας Μαραγκόπουλος

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Ηλίας Ραφαηλίδης

7Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

13/7 – 14/7  Δευτέρα – Τρίτη

 

Τίτλος παράστασης:  «Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο»

 

Ένας δολοφόνος. Ένας ρουφιάνος. Αθώοι Πολίτες. Και…μια καινούρια μέρα ξημερώνει στο Παλέρμο.

Παίζουν: Χρυσάνθη Αυλωνίτη, Ρεγγίνα Μανδηλάρη, Μάκης Παπαδημητράτος, Αλέξανδρος Παρίσης, Στράτος Σωπύλης, Καλλιόπη Τζερμάνη.

Concept παράστασης: Χρυσάνθη Αυλωνίτη

15/7 – 16/7  Τετάρτη – Πέμπτη           

Τίτλος παράστασης:  «ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ»

του ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΙΟΝΕΣΚΟ

Θεατρική Ομάδα Punkt.

Η Θεατρική Ομάδα Punkt. αποτελείται από τους Μαριλένα Μοραγλή, Ντίνα Βογιατζή, Αθηνά Καστανιά, Θάνο Μπαλτσαβιά, Μιχάλη Φραγκιαδάκη και Χρήστο Ταγρίδη.

 

Από τα μέλη της ομάδας στην παράσταση παίζουν:

Αθηνά Καστανιά (Μαθήτρια)

Ντίνα Βογιατζή (Υπηρέτρια)

Μιχάλης Φραγκιαδάκης (Καθηγητής)

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Μαριλένα Μοραγλή

Μουσική-Σκηνικά‐Κοστούμια: Punkt.

Λίγα λόγια για την παράσταση.

Με «Το Μάθημα» ο Ιονέσκο καυτηριάζει την αλλοίωση της προσωπικότητας στην οποία υποβάλλει κάθε μαθητή το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με την αυταρχικότητα της παντογνωσίας, ο Καθηγητής αργά, ανεπαίσθητα και μεθοδικά, απογυμνώνει την Μαθήτρια από την ζωντάνια, την ελεύθερη σκέψη, ακόμα και την ίδια την όρεξη για μάθηση. Η τραγική κατάληξη του έργου έχει έναν συμβολισμό ανησυχητικά ξεκάθαρο. Ο «φόνος» που πραγματοποιείται είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα ενός εκπαιδευτικού συστήματος που δεν παρέχει γνώση αλλά πτυχία, δεν καλλιεργεί το πνεύμα αλλά το καταστρέφει.

17/7 – 18/7  Παρασκευή – Σάββατο     

τίτλος παράστασης:  «Η καταπληκτική περίπτωση της νυχτερίδας»

Όνομα Ομάδας  /  Καλλιτέχνη :  χωρίς αλεξίπτωτο       

Σύντομη Περιγραφή :  η παράσταση προέκυψε από τους θεατρικούς, κινητικούς και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς   της ομάδας πάνω στο θέμα “όταν όλοι πιστεύουν πως δεν θα τα καταφέρεις, εσύ…“.

Σύλληψη-σκηνοθεσία-χορογραφία :

Βασιλική Σαχπάζη


Ομάδα ‘χωρίς αλεξίπτωτο’:

Νικήτας Αναστόπουλος,

Μαρίνα Αντωνίου

Θεοδόσης  Κώνστας,

Παναγιώτης Μαύρος

Εριφύλη Στεφανίδου

Ζωή Τσαβδαρίδου

Βάσω Ζαφειροπούλου

Βάσια Πασπάλη

Casanova


 

8Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

20/7 – 21/7  Δευτέρα – Τρίτη

τίτλος παράστασης:  «Αρκεί να είσαι εδώ»

της Μεταξίας Παναγιωτοπούλου, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου.

ομάδα Αλλαχού

Μια φανταστική ιστορία βασισμένη στην πραγματικότητα των ηρώων. Αριθμοί, σκόρπιες αναμνήσεις και μπερδεμένες σκέψεις περιστρέφονται γύρω από μια εμμονή! Η Έλμα, η Αθηνά και ο Άλκης αντιμετωπίζοντας  ο ένας τον άλλον αντιμετωπίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Εξάλλου «Όταν μόνος σου κυνηγάς ό, τι σε κυνηγάει, ποιος θα μπει ανάμεσα;»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ: Παναγιωτοπούλου Μεταξία

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ξανθοπούλου Ζωή

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Κουτσουνάκη Θεώνη,

Κουρή Νεφέλη,

Γεωργουλής Παναγιώτης

Trailer: Ταραζή Ναυσικά (σκηνοθεσία), Κωνσταντόπουλος Φειδίας, Μαρτσάκης Βασίλης

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Παναγιωτοπούλου Μεταξία

22/7 – 23/7  Τετάρτη – Πέμπτη                    

τίτλος παράστασης:  «Πρόταση Γάμου»

Η ομάδα Luther Blissett  πατώντας στο κείμενο του Τσέχωφ «Πρόταση Γάμου» παρουσιάζει μια απόπειρα συμφωνίας δύο μερών, που σκοντάφτει συνεχώς σε εδαφικές διαφωνίες και σε θέματα καταγωγής- ράτσας. Οι ήρωες ξεχνούν τον αρχικό σκοπό, που αποδεικνύεται ψευδής, και παρασύρονται σε έναν παράλογο αγώνα κυριαρχίας.

Παίζουν: Θοδωρής Σκυφτούλης, Γεωργία Σταυροπούλου, Βασίλης Χρηστίδης.

Σκηνοθεσία: Δανάη Σπηλιώτη, επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Βασιλακοπούλου, Φωτισμοί: Βαγγέλης Νάνος.  

Χορηγός:

Χορηγοί επικοινωνίας:    

           

        

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης