Συνήθως είναι δύσκολο να αντισταθούμε σε ένα ωραίο γλυκό ή παγωτό. Οι λύσεις, όμως, για να έχουμε πάντα γλυκές γεύσεις στη διατροφή μας είναι πολλές.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμούμε την κατανάλωση κάποιου γλυκού, μπορούμε, αντί αυτού, να προσθέτουμε ½ -1 κ.γ. μέλι ή γλυκό του κουταλιού ή να τρίβουμε 1 μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα στο γιαούρτι μας ή να φτιάξουμε ένα σπιτικό ζελέ φρούτων.
Επίσης, σε μορφή ροφήματος μπορούμε να κάνουμε smoothie με 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκα τεμαχισμένα φρούτα ανακατεμένα στο μπλέντερ με λίγο γάλα, πάγο και μέλι (1κ.γ.). Παράλληλα, κάτι εξίσου θρεπτικό είναι και μια χούφτα ανάλατα αμύγδαλα ή αμύγδαλα, καρύδια και σταφίδες.
Τον οργανισμό σας βοηθούν και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα ή βερίκοκα ή 2 κουταλιές σούπας σταφίδες, τα οποία μπορούμε να «βουτήξουμε» σε σκόνη κακάο. Η κλασική κομπόστα ανανά ή βερίκοκο στραγγισμένο από το σιρόπι είναι, επίσης, μια ωραία επιλογή.
Τέλος, μπορούμε να ψήσουμε ½ μήλο στον φούρνο με ½ κ.γ. ζάχαρη καστανή και λίγο κονιάκ.
Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου