Το δρόμο του γυρισμού παίρνουν από σήμερα εκατοντάδες οικογένειες Πακιστανών, που εκτοπίστηκαν από τα χωριά τους, αφότου εκδιώχθηκε μέρος των Ταλιμπάν.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι τριών περιοχών, στις οποίες ο πακιστανικός στρατός προσπαθεί ακόμα να απωθήσει τους ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Εκατοντάδες οικογένειες επιστρέφουν στην περιοχή Μπουνέρ, στη Σουάτ και σε γειτονικές ζώνες”, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης της κρίσης. 

Νωρίτερα, ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε πως συνεχίζονται, για τέταρτη εβδομάδα, οι βομβαρδισμοί σε κρησφύγετα των Ταλιμπάν στις περιοχές Μπουνέρ, Λόουερ Ντιρ και Σουάτ.

Αξιωματικός επιβεβαίωσε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κυρίως στη ζώνη της Τάχτα Μπουντ, δια μέσου της οποίας ανεφοδιάζονται οι Ταλιμπάν που έχουν καταλάβει την πόλη Μινγκόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και μια εβδομάδα ο στρατός πολιορκεί την πόλη αυτή των 300.000 κατοίκων, αλλά δεν έχει ακόμα εξαπολύσει μεγάλη επίθεση, τονίζοντας πως προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες ανάμεσα στους αμάχους.

(Πρώτη καταχώρηση: 18 Μαΐου 2009, 12:10)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης