Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Ως είθισται στους  αγώνες τους στα δυτικά προάστια (σ.σ.: 5η συνεχόμενη μοιρασιά), οι δύο ομάδες πήραν από έναν πόντο, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 για τη δεύτερη θέση των πλέιφ της Super League.

Με αυτόν τον βαθμό ο «δικέφαλος» του Βορρά έφτασε τους τέσσερις και πλησίασε στον -1 τον Παναθηναϊκό (παίζει σε λίγο με την ΑΕΚ), ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 2, αφού προέρχονταν από την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «δικέφαλος» του Βορρά προηγήθηκε στο 29ο λεπτό με γκολ του Σαλπιγγίδη, ωστόσο οι Περιστεριώτες έφτασαν στην ισοφάριση με τέρμα του Κώστα Μήτρογλου στο 67΄.

O αγώνας

Χωρίς ευκαιρίες για τις δύο ομάδες κύλησαν τα πρώτα 28 λεπτά του αγώνα. Η δύσκολη επέμβαση του Ιτάνζ στο κόρνερ του Γκαρσία (16΄) και η σέντρα του Λίνο στο 23΄ που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μαλεζάς ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη στο ματς μέχρι το λεπτό που ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έδωσε το προβάδισμα στο «δικέφαλο» του Βορρά (29΄).

Από εξαιρετική μπαλιά του Λάζαρ, ο διεθνής επιθετικός βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Τόμας και με πλασέ πάνω στην κίνηση «νίκησε» τον Ιτάνζ κι «έγραψε» το 0-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο λεπτών είχε μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη αναπτύσσονταν καλά, αλλά έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων πάθαιναν «μπλακ άουτ». Εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Ιγκλέσιας στο 11΄, οι Περιστεριώτες δεν είχαν να επιδείξουν άλλη φάση μπροστά στα καρέ των «ασπρόμαυρων».

Στα πρώτα 18 λεπτά του δεύτερου μέρους ο τεχνικός των «κυανόλευκων», Γιώργος Δώνης είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές στην ομάδα του, με την προοπτική να την κάνει ακόμη πιο επιθετική.

Η τρίτη (σ.σ. Αναστασάκος) από αυτές αποδείχθηκε και καθοριστική. Ο έμπειρος επιθετικός τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα έδωσε «μισό γκολ» στον Μήτρογλου κι ο πρώτος σκόρερ του Ατρομήτου, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, έφερε το ματς στα ίσια στο 67΄. Στο 83΄ το σουτ του Σταφυλίδη έξω από την περιοχή έφυγε άουτ.

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

Γκολ: 67′ Μήτρογλου – 29′ Σαλπιγγίδης

Κίτρινες: Σκόνδρας, Μαλεζάς – Σαλπιγγίδης

Κόκκινες:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου (46΄ Μπρίτο), Φυτανίδης, Τόμας, Ιγκλέσιας (63΄ Αναστασάκος), Σφακιανάκης (46΄ Καραμάνος), Δημούτσος, Γκαρσία, Επστάιν, Μήτρογλου.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (82΄ Ιβιτς), Λίνο (76΄ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης

Το γκολ του Σαλπιγγίδη


Το γκολ του Μήτρογλου

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππακης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης