Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα για διπλή εκλογική μάχη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής, χαρακτήρισε αυτονόητο το μόνιμο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για διπλές κάλπες στις 7 Ιουνίου και επέκρινε την κυβέρνηση ότι «φυγομαχεί, πολώνει και κρύβεται πίσω από ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε και στην Πάτρα ότι οι Ευρωεκλογές που έρχονται θα αποτελέσουν δημοψήφισμα, που θα στείλει στην κυβέρνηση της ΝΔ το μήνυμα ότι οι Έλληνες καταδικάζουν τις πολιτικές της και ότι θέλουν να τελειώσουν «μια και καλή με την καταστροφική πενταετία της».

Όπως είπε, από τις κάλπες δεν πρέπει να λείψει κανείς, προσθέτοντας ότι «οι ευρωεκλογές είναι μια μάχη για να ηττηθούν οι νεοσυντηρητικές πολιτικές που γέννησαν την κρίση».

Ο κ. Παπανδρέου ανέβασε ιδιαίτερα τους τόνους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με το κλείσιμο της Βουλής «θέλει να βάλει ταφόπλακα στη διαφάνεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση «κουκούλωσε τις υποκλοπές, τα ομόλογα, το Βατοπέδιο, τη Siemens, τις αθλιότητες στις άγονες γραμμές. Η παράταξη που είχε προεκλογική σημασία τη διαφάνεια, κλείνει την αυλαία της με το στίγμα της διαφθοράς» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της, μιλώντας για τεράστια ποσά που χάνονται λόγω διαφθοράς, προμηθειών, κακοδιαχείρισης των ταμείων, πώλησης της Γερμανός σε «φουσκωμένη τιμή» στον ΟΤΕ, λεηλασία της δημόσιας γης με το Βατοπέδιο, χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις σε stage και τριπλασιασμό των επιδοτήσεων των άγονων γραμμών την τελευταία πενταετία.

«Η χώρα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα καθαρό δίλημμα. Με τη Νέα Δημοκρατία ή με τη δημοκρατία;» είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι στις 7 Ιουνίου οι Έλληνες θα απαντήσουν καθαρά: «Με τη δημοκρατία, με το ΠΑΣΟΚ».

«Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία, να χαράξουμε νέα πορεία, να βάλουμε τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης