Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από την Άρτα κατά τη διάρκεια ομιλίας σε κομματική προεκλογική συγκέντρωση.

«Είμαστε στρατευμένοι στα προβλήματα των πολιτών, τα εθνικά θέματα, την οικονομία, την παιδεία, αυτά είναι η ατζέντα μας», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, στα πέντε χρόνια που πέρασαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας άγγιξαν δύσκολα προβλήματα, όπως η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, η οποία απάλλαξε τους φορολογούμενους από τις υψηλές ζημιές της επιχείρησης.

«Αντιμετωπίσαμε στα πέντε προηγούμενα χρόνια σοβαρά ζητήματα, δύσκολες καταστάσεις. Συγκρουστήκαμε με κατεστημένες νοοτροπίες. Δεχθήκαμε επιθέσεις από ανίερες συμμαχίες. Ξεπεράσαμε σοβαρές αντιξοότητες. Πετύχαμε σημαντικό έργο για τον τόπο μας. Τολμούμε τη σύγκριση. Ας τολμήσουν τη σύγκριση, για όλα», τόνισε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς του ότι εναντιώνεται στις μεταρρυθμίσεις και ότι δημαγωγεί κατά της Ελλάδας στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, “προτάσσει την αναβίωση του συστήματος ΠΑΣΟΚ με κάθε μέσο και κάθε τίμημα”.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δώσει δήθεν ιδεολογικά χρώματα σε μια παγκόσμια κρίση, που έως πρόσφατα δεν έβλεπε και δεν παραδεχόταν την ύπαρξή της. Ακόμα και τώρα προσποιείται πως δεν έμαθε, τάχα, ούτε τα πασιφανή, ούτε τα δραματικά που εντοπίζονται σε χώρες με σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έκανε επίσης εκτεταμένη αναφορά στα έργα υποδομής, που ολοκληρώθηκαν ή κατασκευάζονται στην Ήπειρο και στην οικονομική και αγροτική πολιτική.

Περιοδεία Καραμανλή στην Άρτα

Το δεύτερο τμήμα της παράκαμψης της Άρτας, στην περιοχή Κομποτίου, επισκέφθηκε απόψε ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, που στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματός του στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας. 

Ο κ. Καραμανλής, σε σύντομη δήλωσή του, επεσήμανε ότι και αυτό το τμήμα της παράκαμψης θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα αποτελέσει τμήμα της Ιωνίας Οδού. Επίσης, τόνισε ότι με την Εγνατία Οδό, την Ιωνία Οδό και τον Κ-65 αλλάζει η μορφή όλης της Ηπείρου.

Ο κ. Καραμανλής έφθασε το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ακτίου και πρώτη επίσκεψή του ήταν σε ένα παλιό στρατόπεδο στη Νεάπολη Πρέβεζας, όπου γίνονται έργα για την ανάπλασή του. Αμέσως μετά επισκέφθηκε την αρχαία Νικόπολη και ενημερώθηκε εκεί από τον Έφορο Αρχαιοτήτων, κ. Κώστα Ζάχο, για τα έργα αναστύλωσης αρχαίων μνημείων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

(Πρώτη καταχώρηση: 17 Μαΐου,  21:22) 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης