Πιστά  στην ανακοίνωση τους τα τέσσερα σωματεία της ΠΝΟ προχωρούν σήμερα στην προγραμματισμένη τους 24ωρη απεργία που ξεκίνησε στις 00.01π.μ, γεγονός που θα επιφέρει για ακόμα μια φορά αναστάτωση και εκνευρισμό στους εκδρομείς αλλά και στους επαγγελματίες του τουρισμού που περίμεναν το τετραήμερο της Πρωτομαγιάς να δουν ευρώ στα ταμεία τους.  Επίσης τετράωρη στάση εργασίας, πραγματοποιεί η ΠΝΟ από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Τα πλοία δεν θα αποπλεύσουν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ θα εκτελεστούν δρομολόγια από τα νησιά προς τα λιμάνια της Αττικής, για αυτό και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν τροποποιήσει τον προγραμματισμό τους, με αποτέλεσμα αρκετά πλοία να παραμένουν στα νησιά.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετ’ εμποδίων σήμερα και οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μεταφοράς. Οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου θα εκτελούν δρομολόγια από τις 8πμ. Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν 7πμ με 10μμ και τα τρόλεϊ 7.30πμ με 10μμ. Ακινητοποιημένα θα μείνουν, λόγω απεργίας, τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Κλειστοί θα παραμείνουν οι φούρνοι και τα εμπορικά καταστήματα.

Ακόμα σήμερα η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία , η οποία παράλληλα έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών η Πρωτομαγιά να είναι εργάσιμη ημέρα για την Αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη διεξαγωγή των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο μπροστά στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, όπου οι εργαζόμενοι απεργούν εδώ και 6 μήνες.

Γι αυτό το λόγο η Τροχαία προχωρά σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης