Τις Κυριακές 29 Απριλίου, 13 και 20 Μαΐου και ώρες 10.00 -13.00, σας περιμένουμε στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας, για να ανακαλύψουμε μαζί τον θαυμαστό κόσμο των ορυκτών, μέσα από την εκδήλωση «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας».

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια αποκαλύπτονται η ομορφιά των πολύτιμων λίθων, η μοναχικότητα των μετεωριτών, η μοναδικότητα των φθοριζόντων ορυκτών, η ιδιαιτερότητα του Λαυρίου κ.ά.. Με διαδραστικά παιχνίδια, οι μικροί μας φίλοι ρίχνονται σε ένα πανηγύρι ανακαλύψεων και περιπέτειας, νιώθουν τον «πυρετό» του χρυσού, όπως οι πρώτοι χρυσοθήρες, πειραματίζονται με τις ιδιότητες των κρυστάλλων, ανακαλύπτουν την άγρια ομορφιά των ηφαιστείων κ.λπ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά η «Έκθεση Ελλήνων Συλλεκτών Ορυκτών», με μοναδικά εκθέματα και συλλογές ορυκτών από όλο τον κόσμο.

Πίσω από τη συναρπαστική αυτή περιπέτεια, το επιστημονικό επιτελείο του Μουσείου οργανώνει το πνευματικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο αυτής της εκδήλωσης.

Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. (Είσοδος από τη κεντρική πύλη, επί της οδού Ούλωφ Πάλμε).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικοινωνία

Τηλ.: 2107274112, 2107274180.
http://museums.geol.uoa.gr/mineralogy
www.facebook.com/MineralogyAndPetrologyMuseum
e-mail : MineralMuseum@geol.uoa.gr.

Γενική είσοδος: 2 ευρώ. (Η συμμετοχή στα διαδραστικά παιχνίδια δεν χρεώνεται).

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης