Στον «αέρα» βρίσκονται τα σχέδια για τη δημιουργία του πρώτου κέντρου φύλαξης και κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής, εξαιτίας των σοβαρών διαφωνιών και της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αρμοδίων υπουργών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι τα κοντέινερ, στα οποία πρόκειται να στεγαστούν οι πρώτοι χίλιοι μετανάστες, δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά στο δικό του υπουργείο και είναι κατασκευασμένα στο πλαίσιο του αντισεισμικού σχεδιασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ακόμη ότι ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, ήταν γνώστης του θέματος και πως ο ίδιος με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τού παραχωρεί τη χρήση των κοντέινερ, έναντι του ποσού των 6 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός ΥΜΔ έκανε λόγο για «σκευωρία πίσω από την πλάτη του», των δύο υπουργών του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Μαγκριώτη, μαζί με τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιάννη Οικονομίδη, για καθαρά εκλογικά οφέλη.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αποφασισμένος όχι μόνο να μην επιτρέψει τη χρησιμοποίηση των κοντέινερ, αλλά και να τα απομακρύνει από τη συγκεκριμένη θέση. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι υπάρχει ήδη έτοιμο κονδύλιο, ύψους 173.000 ευρώ, για τη μετακίνησή τους. Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Βορίδη, δεν μπορεί να επιτρέψει τη χρησιμοποίηση των κοντέινερ, γιατί «αν, ο μη γένοιτο, γίνει κάποιος σεισμός, τι θα κάνει με τους σεισμοπλήκτους;».

Έπεται συνέχεια…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης