16 & 23 Μαΐου 2009

Ώρα έναρξης: 22.30

Είσοδος: 12€

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή επιστρέφει με 2 ακόμα βραδιές αφιερωμένες στις πιο ακουστικές της αναδύσεις!

Για δύο (2) Σάββατα του Μαΐου και λίγο πριν αρχίσουν οι ηχογραφήσεις του πρώτου της επίσημου άλμπουμ με τίτλο «Ορχήστρα στο Βυθό», η Φάλαινα προσκαλεί αγαπημένους της φίλους για να μοιραστούν, για ακόμη μια φορά,  τη φιλόξενη σκηνή του Café Αλάβαστρον στο Παγκράτι.

Απρόσμενες διασκευές, ακόμα πιο απρόσμενες συνεργασίες επί και υπό σκηνής, παλιά αγαπημένα, αλλά και ολοκαίνουργια «φαλαινοτράγουδα», κάνουν και αυτά τα δύο καυτά Σάββατα της άνοιξης προαγγέλους του Καλοκαιριού που βρίσκεται ήδη προ των πυλών της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καλεσμένοι της Φάλαινας θα προσφέρουν έναν ακόμη πιο ανατρεπτικό χαρακτήρα σ’ αυτές τις βραδιές που περιμένουν παλιούς και καινούργιους φίλους της Φάλαινας να την απολαύσουν, εν μέσω εντατικών προβών, αλλά και προετοιμασίας του νέου άλμπουμ.

Το ακουστικό σεξτέτο της Μητέρας Φάλαινας Τυφλής είναι:

Διαμαντής Διαμαντίδης – κιθάρα, τραγούδι

Μιχάλης Κραουνάκης – alto σαξόφωνο

Τζωρτζίνα Κοκκινάκη – βιολί, τραγούδι

Κώστας Αδαμόπουλος – πιάνο

Γιώργος Καπνόριζας – κοντραμπάσο

Κρίτων Μπελλώνιας – τύμπανα και εκλεκτοί προσκεκλημένοι!

Όμως, ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι της Μητέρα Φάλαινας Τυφλή αυτή τη φορά;

Σάββατο 16 Μαΐου:

Transistor

Οι transistor είναι ένα αθηναϊκό αγγλόφωνο pop-rock σχήμα, που δημιουργήθηκε το 2004. Έχουν εμφανιστεί σε πολλά live acts (Ρόδον, Αν club, Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, Manifest II – Πάτρα, Κύτταρο live, Gagarin 205 κ.ά.)

Στις αρχές του 2008 δύο από τα μέλη των transistor  (Mαρία, Νίκη) συνθέτουν τη μουσική για τη θεατρική παράσταση “Στο Βυθό” (σε σκηνοθεσία Ρoύλας Πατεράκη), μία παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου. Η μουσική της παράστασης εκτελείται και ηχογραφείται από τους transistor.

Τον Ιούνιο του 2008, παράλληλα με την κυκλοφορία του πρώτου τους album, ανοίγουν το Ejekt Festival παίζοντας μαζί με τους James, Unkle, Stereo Mc’s.

Το ντεμπούτο τους album “Things you miss when you blink” (Shift Records – Archangel) σε παραγωγή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου περιέχει και μία συνεργασία με τον Craig Walker (πρώην φωνή των Archive).

Αυτή την περίοδο οι transistor ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις παρουσιάζοντας την δισκογραφική δουλειά τους και, παράλληλα, ετοιμάζουν το δεύτερο album τους.

Ύστερα από προτροπή τις αγαπημένης Φάλαινας, οι transistor θα εμφανιστούν σε ένα ακουστικό set ως guest στο Φαλαινικό show στις 16 Μαΐου, στο καφέ Αλάβαστρον.

Οι transistor είναι:

Μαρία Κουρμούλη – Τραγούδι & Φωνητικά

Στέλιος Σαβρανάκης – Κιθάρες

Νίκη Καραγεώργου – Πλήκτρα, Samples, Φωνητικά

Δημήτρης Καλαντζής – Τύμπανα

DuruΗλεκτρικό Μπάσο

Σάββατο 23 Μαΐου:

Old House Playground

Μετά την πολύ επιτυχημένη εμφάνιση τους στο «Da Sein» τον περασμένο Φεβρουάριο και διανύοντας μια περίοδο γενικότερης αποχής από τις συναυλίες, οι Old House Playground επιστρέφουν για ένα ξεχωριστό ακουστικό σετ,  καλεσμένοι της Μητέρα Φάλαινας Τυφλής. Θα μας ταξιδέψουν στον μοναδικό τους κόσμο που χαρακτηρίζεται από μπαρουτοκαπνισμένες αναφορές σε καλλιτέχνες όπως οι Tom Waits, White Stripes, Μάρκος Βαμβακάρης, Charles Bukowski αλλά και από vintage jazz και flamenco ιδιώματα, θυμίζοντας έντονα τα σκοτεινά μπαρ και τις μπάντες της δεκαετίας του 40 και της εποχής του μεσοπολέμου.

Οι Old House Playground είναι:

Τρύφων Λάζος – φωνή, κιθάρα, μπαγλαμάς, μπάντζο

Ευάγγελος Βασιλάκος – κιθάρα, φυσαρμόνικα

Κόνορ Λόκραν – κοντραμπάσο

Αντρέας Βενετάντες – τύμπανα, κρουστά

Café Αλάβαστρον

Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ. 210-7560102, http://www.cafealavastron.gr/, www.myspace.com/cafealavastron

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης