Τις θέσεις της και τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ανεργίας στη χώρα μας παρουσιάζει η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα.

Η κα Παπαρήγα καταφέρθηκε κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντας τις χθεσινές του εξαγγελίες προκλητική κοροϊδία απέναντι στους ανέργους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ανεργία θα οξυνθεί και η κρίση θα βαθύνει σε όλη την Ευρώπη, ενώ επεσήμανε ότι επενδύσεις γίνονται σε επιλεκτικούς τομείς.

«Οι θέσεις εργασίας οι οποίες θα δημιουργηθούν θα είναι προσωρινές και πολύ λιγότερες από τις θέσεις που θα χαθούν» τόνισε και αναφέρθηκε στις προβλεπόμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Επιπλέον, χαρακτήρισε κοροϊδία τα σενάρια περί επιστροφής στα χωριά, υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατον να ζήσουν οι οικογένειες δουλεύοντας σε μικρές κτηνοτροφικές μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμα ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ απορρίφθηκαν στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

Μεταξύ των προτάσεων ήταν η επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις, το πλήρες «πάγωμα» δανείων για ανέργους και η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη χωρίς όρους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης