Το σαουδαραβικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Σαουδάραβας υποπρόξενος στο Άντεν, κεντρική πόλη της νότιας Υεμένης, ο οποίος απήχθη τον Μάρτιο, βρίσκεται στα χέρια της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa).

«(Η Aqpa) επιβεβαίωσε ότι ευθύνεται για την απαγωγή του Σαουδάραβα πρόξενου στο Άντεν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SPA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι απαγωγείς ζητούν την απελευθέρωση ισλαμιστών, ανάμεσά τους και γυναίκες, που κρατούνται στη Σαουδική Αραβία, αλλά και λύτρα, χωρίς όμως να διευκρινίσει το ποσό.

Ο Αμπντάλα αλ Χάλιντι, υποπρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στο Άντεν, απήχθη από ενόπλους στις 28 Μαρτίου από την πόλη αυτή της Υεμένης έξω από την κατοικία του.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επικαλέστηκε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Σαουδάραβας πρεσβευτής στη Σανάα, Άλι αλ Χαμντάν, με ένα μέλος της Aqpa, τον Μεσάαλ Σαντούχι, ο οποίος δήλωσε ότι μιλά εκ μέρους του ηγέτη της Aqpa Νάσερ αλ Ουαχίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαντούχι ζήτησε από τον πρεσβευτή την απελευθέρωση «όλων» των μελών του δικτύου που κρατούνται στο βασίλειο, περιλαμβανομένων των γυναικών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, αναφερόμενος κυρίως σε έξι γυναίκες ανάμεσα στις οποίες είναι και η Χίλα αλ Κάσιρ.

Η Κάσιρ, που είναι γνωστή με το προσωνύμιο «κυρία αλ Κάιντα», ήταν η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που καταδικάστηκε για την εμπλοκή της σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, ο Σαντούχι ζήτησε επίσης λύτρα και απείλησε ότι η οργάνωσή του θα επιτεθεί εναντίον σαουδαραβικών στόχων.

«Σήμερα ένας πρόξενος απήχθη, αύριο μια πρεσβεία θα ανατιναχτεί και ένας πρίγκιπας θα σκοτωθεί», προειδοποίησε ο Σαντούχι, σύμφωνα με το πρακτορείο SPA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης