Ισχυρές εκρήξεις και σφοδρά πυρά ακούγονταν το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν καθώς οι σκληρές μάχες, που έχουν ξεκινήσει από χθες, συνεχίζονται, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Την ευθύνη για τις επιθέσεις έχουν αναλάβει οι Ταλιμπάν, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είχαν προετοιμαστεί εδώ και μήνες για το νέο κύκλο βίας.

Ελικόπτερα του NATO εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες επιθέσεις σε ένοπλους, οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί σε ένα κτήριο υπό κατασκευή στην Καμπούλ. Το συγκεκριμένο κτήριο βρίσκεται πολύ κοντά στο αρχηγείο της δύναμης του Βορειοατλαντικού Συμφώνου καθώς και στις πρεσβείες της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Τουρκίας και του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαχητές των Ταλιμπάν έριχναν με αυτόματα όπλα εναντίον των ειδικών δυνάμεων του αφγανικού στρατού και της αστυνομίας, στην διάρκεια οδομαχιών που διαρκούν πάνω από 16 ώρες.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 19 Ταλιμπάν, ανάμεσά τους βομβιστές-καμικάζι, σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στην Καμπούλ και τουλάχιστον τρεις ακόμα επαρχίες. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο συλλήψεις. Την ίδια στιγμή, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 14 ακόμα τραυματίστηκαν.

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πίσω από τις επιθέσεις να βρίσκονται μέλη του δικτύου Χακάνι, το οποίο ευθύνεται για χτυπήματα σε βάρος δυτικών στόχων στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης