Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα συνεχίζεται και σήμερα, με τα περισσότερα προβλήματα να παρατηρούνται αυτή την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης, λόγω καραμπόλας (τρεις διπλές συγκρούσεις) που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ουρά δύο χιλιομέτρων σχηματίζουν τα οχήματα στα διόδια της Ελευσίνας.

Πλοία και ΚΤΕΛ λειτουργούν κανονικά και η Τροχαία είναι επί ποδός, με τα μέτρα της να βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.

Από το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στα εθνικά δίκτυα, με μικρά προβλήματα να σημειώνονται σε τμήματα της Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε την κίνηση στο 17ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας

Επί ποδός η Τροχαία

Σε πλήρη ανάπτυξη είναι τα μέτρα της Τροχαίας. Κατά μήκος των εθνικών οδών βρίσκονται αστυνομικοί για τη διευκόλυνση των οδηγών, κυρίως στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Επίσης, ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής: Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00, Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00.

Τα αυξημένα μέτρα σε όλη την επικράτεια θα είναι σε ισχύ μέχρι τη σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων που αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή του Θωμά.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Μ. Παρασκευή, 13 Απριλίου

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά, ενώ οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αττική: Άστατος από το μεσημέρι ο καιρός και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, που σύντομα θα πυκνώσουν, με συνέπεια να σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις, που σύντομα θα πυκνώσουν, με συνέπεια να σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και μετά το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρους όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Θα σημειωθούν αρχικά αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί 3με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ., το Μ. Σάββατο αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Δορυφορική εικόνα από την Ανατολική Μεσόγειο

Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη

Λειτουργία καταστημάτων

Συνεχίζεται το διευρυμένο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα. Τα καταστήματα σήμερα, Μ. Παρασκευή, θα είναι ανοιχτά από τις 13.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 το απόγευμα, ενώ το Μ. Σάββατο θα ανοίξουν στις 09.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 15.00 το μεσημέρι.

Τέλος, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή του Πάσχα, 15 Απριλίου, και τη Δευτέρα, 16 Απριλίου. Από την Τρίτη 17 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης