Απίστευτες σκηνές κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα σε πόλη του Περού, όπου σημειώθηκε εκτεταμένη κατολίσθηση, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Τόνοι λάσπης και μεγάλοι βράχοι καταπλάκωσαν σπίτια, τα οποία ήταν χτισμένα στις παρυφές του βουνού, με τους κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως μια γυναίκα, 37 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς, έχοντας προηγουμένως ανασυρθεί ζωντανή μέσα από τα ερείπια του σπιτιού της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες από 150 κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με τα συνεργεία της επαρχίας Λίμα να συνεχίζουν ακόμα και σήμερα τις εργασίες καθαρισμού, απομακρύνοντας βράχους, κορμούς δέντρων και λάσπες.

Οι κατολισθήσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο στο Περού. Οι έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τα εκατοντάδες παράνομα ορυχεία χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκαλούν διάβρωση του εδάφους, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να σημειώνεται υποχώρησή του.

Παρακολουθήστε το video

Εικόνες από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. έδειχναν δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τους κατοίκους να έχουν βγει από τα σπίτια τους, πολλά από τα οποία είχαν πλημμυρίσει.

Παρακολουθήστε το video

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης