Χαμόγελα αισιοδοξίας  στους κύκλους της ελληνικής κρουαζιέρας έφερε η έρευνα  του European Cruise Council Shipping Miami, στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την οποία 9% αυξήθηκε ο αριθμός των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων στην Ευρώπη το 2011 αγγίζοντας τα 6 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  πάνω από 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη η κρουαζιέρα. Η εφαρμογή του σχετικού νόμου στην Ελλάδα αναμένεται να φέρει στην χώρα κέρδη ενός δισ. ευρώ ετησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά οι επισκέψεις στα ευρωπαϊκά λιμάνια φθάνουν ετησίως τα 25 εκατομμύρια επιβάτες, που αντιστοιχούν σε δαπάνες 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, η βιομηχανία της κρουαζιέρας έχει δημιουργήσει πάνω από 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη.

Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι η βρετανική αγορά συνέχισε να ηγείται με ανάπτυξη 5% και περίπου 1,7 εκατομμύρια επιβάτες, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία και η Γαλλία με περίπου 1,4 εκατομμύρια επιβάτες και ανάπτυξη 14% .Η Ιταλία είναι από τις μεγαλύτερες αγορές με 900 χιλιάδες επιβάτες και ακολουθεί η Ισπανία με 700 χιλιάδες.

Άνθρωποι της ελληνικής κρουαζιέρας ελπίζουν ότι με την εφαρμογή του νόμου που απελευθερώνει την κρουαζιέρα και για τα μη κοινοτικά πλοία θα μπορέσει από το 2013 και μετά να αυξήσει το μερίδιό της πετυχαίνοντας κέρδη έως και ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης