Οι Aρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι εξέδωσαν στις Η.Π.Α. τον Χεσούς Σαμπάδα Γκαρσία, ύποπτο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και αδελφό ενός από τα αφεντικά του καρτέλ Σιναλόα. Ο Σαμπάδα μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Νέα Υόρκη από την πόλη Ματαμόρος της πολιτείας Ταμαουλίπας, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού.

«Πλέον βρίσκεται σε φυλακή στη Νέα Υόρκη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φερόμενος ως βαρόνος των ναρκωτικών, γνωστός με το προσωνύμιο «El Rey» (Ο Βασιλιάς), είχε συλληφθεί στη Σιουδάδ δε Μέχικο τον Οκτώβριο του 2008 και αντιμετωπίζει κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και χημικών ουσιών καθώς και για συμμετοχή σε συμμορία.

Οι αρχές των Η.Π.Α. είχαν ζητήσει την έκδοσή του τον Ιούλιο του 2009.

Ο αδελφός του, Ισμαέλ Σαμπάδα, ή «El Mayo», θεωρείται το δεξί χέρι του αρχηγού του καρτέλ Σιναλόα, του Χοακίν Γκουσμάν, ή «El Chapo» (Ο Κοντούλης), που καταζητείται από τις Αρχές στο Μεξικό και τις Η.Π.Α. και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι ένας από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καρτέλ Σιναλόα έχει παρακλάδια σε 48 χώρες, ειδικά στις Η.Π.Α. και έχει γίνει πασίγνωστο για τη διαμάχη του με το καρτέλ των Ζέτας. Αρκετά συχνά στην επαρχία Ταμαουλίπας εντοπίζονται ακρωτηριασμένα κεφάλια, με απειλητικά σημειώματα να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Διαβάστε επίσης:
«Λαβράκι» για τις Αρχές του Μεξικoύ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, 07:04
«Ξεκαθάρισμα» λογαριασμών το μακελειό σε φυλακή του Μεξικού, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012, 01:58
Τους πρόδωσαν τα δέντρα!, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012, 02:35

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης