Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού παρουσιάζεται από τις 12 Μαίου μέχρι και τις 10 Ιουνίου στη Γλυπτοθήκη της Βασιλείας, στην Ελβετία, η έκθεση για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, η οποία προαναγγέλλει την έναρξη λειτουργίας του στην Αθήνα, από τον Ιούνιο 2009.

Η έκθεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα πρόπλασμα που παρουσιάζει τη σχέση του Νέου Μουσείου με τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και με το αστικό περιβάλλον στο οποίο έχει ενταχθεί καθώς και ενα δεύτερο πρόπλασμα που δείχνει τη θεμελίωση του μουσείου και την προσαρμογή του στον ανασκαφικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την έκθεση συμπληρώνουν τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, λήκυθοι του 5ου π.Χ αιώνα, οινοχόοι, κάνθαροι, κύλικες, θραύσματα με παραστάσεις από συμπόσια κ.α., ενώ παρουσιάζονται ακόμη τέσσερα εκμαγεία αρχαίων γλυπτών που βρέθηκαν κατά την ανασκαφή.

Σημειώνεται ότι την ημέρα των εγκαινίων, οργανώνεται στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας επιστημονική ημερίδα με θέμα “Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και τα εκθέματά του”, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, με τον Οργανισμό για την Ανέγερση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, την Πρώτη Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Αθήνας και το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης