Παρελθόν θα είναι σε λίγα χρόνια οι βόθροι στο νότιο Πήλιο καθώς ένα μεγάλο κομμάτι του Δήμου αποκτά αποχετευτικό δίκτυο μετά και την ένταξη του έργου «μελέτη και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και διάθεση εκροής στον οικισμό Καλών Νερών» στο ΕΣΠΑ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης 5 συνολικά χιλιομέτρων για την μεταφορά των λυμάτων στην μονάδα επεξεργασίας η οποία ο Δήμος έχει προτείνει να κατασκευαστεί σε οικόπεδο 30 στρεμμάτων στην περιοχή Ζερβόχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λύματα θα υπόκεινται σε τριτοβάθμια επεξεργασία και η εκροή τους θα γίνεται υπεδάφια με το έργο να προβλέπεται να ξεκινήσει φέτος τον Μάιο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2015.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο και εξαιρετικής σημασίας έργο» σημειώνει ο υπεύθυνος τομέας ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου Κώστας Λεγαντής, ο οποίος σήμερα πήρε στα χέρια του και τα επίσημα έγγραφα ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

Ο ίδιος προσθέτει πως «πέρα από την ανάσα που θα δοθεί στον Παγασητικό θα αναβαθμιστεί η περιοχή, ενώ θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίες», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην άψογη συνεργασία που είχε ο Δήμος με την ΔΕΥΑΜΒ η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια ο κ. Λεγαντής επεσήμανε ότι όλα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει καθοριστεί και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει πολύ αυστηρή επιτήρηση των έργων, ενώ πρόσθεσε πως ο Δήμος τρέχει και προωθεί τη δεύτερη φάση του έργου η οποία και αφορά στην κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου και συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο Αργαλαστή-Χόρτο-Μηλίνα.

Πηγή:taxydromos,perifereianews
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης