Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής συνεργεία στήνουν τις εξέδρες και τοποθετούν τα κιγκλιδώματα, πάντα υπό την αστυνομική παρουσία.

Αύριο το κέντρο της Αθήνας θα θυμίζει φρούριο, με περισσότερους από 4.500 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο επεισοδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάρτε μία γεύση από τα μέτρα ασφαλείας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απέναντι από την εξέδρα θα βρίσκονται μόνοι όσοι έχουν προσκλήσεις και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, για λόγους ασφαλείας.

Αυξημένα μέτρα θα λάβει και η Τροχαία. Λόγω της μαθητικής παρέλασης, το Σάββατο, από τις 07.00 το πρωί δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς και λεωφόρους:

– Αμαλίας
– Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή με τη Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.
– Β. Γεωργίου Α΄.
– Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου)
– Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της πλ. Συντάγματος.
– Β. Όλγας
– Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.
– Όθωνος
– Φιλελλήνων

Παράλληλα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στη περιοχή του Συντάγματος δεν θα περιοριστεί τις ώρες διεξαγωγής των παρελάσεων αλλά θα είναι επί 24ωρου βάσεως.

Ακόμη μελετάται το ενδεχόμενο η μετακίνηση των επισήμων από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι προς την εξέδρα στο πλακόστρωτο μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη να γίνει με αυτοκίνητα και όχι πεζή, όπως είθισται.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης