Στην Ιορδανία έφτασε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας εξέφρασε το βαθύ του σεβασμό για τη μουσουλμανική κοινότητα κατά την άφιξή του στο Αμάν.

«Η επίσκεψή μου στην Ιορδανία μου προσφέρει την ευτυχή ευκαιρία να εκφράσω τον βαθύ μου σεβασμό για τη μουσουλμανική κοινότητα», είπε ο ποντίφικας ενώπιον του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και της βασίλισσας Ράνιας, μελών της βασιλικής οικογένειας, υπευθύνων και θρησκευτικών αξιωματούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βασιλιάς Αμπντάλα κάλεσε τον Πάπα να ανοίξει έναν νέο διάλογο ανάμεσα στους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους και να διευκολύνει μια ρύθμιση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Στη συνέχεια ο Πάπας θα επισκεφθεί μέρη που σχετίζονται με τη ζωή του Ιησού Χριστού. Στόχος του Πάπα είναι η σύσφιξη των σχέσεων με τους ιουδαίους και μουσουλμάνους ηγέτες. Στη διάρκεια της επίσκεψής του, που περιλαμβάνει στάση στη Βηθλεέμ, ο Πάπας αναμένεται να κάνει έκκληση για ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Επιπλέον, θα προσπαθήσει να δώσει ελπίδα στην μικρή χριστιανική κοινότητα της Μέσης Ανατολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, περίπου 20% του πληθυσμού της παλαιστινιακής γης, όπου ο Χριστός μεγάλωσε και σταυρώθηκε, ήταν χριστιανοί. Το ποσοστό αυτό σήμερα δεν ξεπερνά το 2%.

(Πρώτη καταχώρηση: 08 Μαΐου 3009, 11:08)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης