ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμμορία νεαρών τρομοκρατεί συστηματικά την πόλη της Άρτας, ξυλοκοπώντας μέρα μεσημέρι ανυποψίαστους πολίτες που τυχαίνει να είναι οπαδοί άλλης ομάδας, για να τους πάρουν τα ρούχα. 

Τελευταίο κρούσμα ήταν η επίθεση που δέχθηκε ξαφνικά ένας νεαρός από 8 άτομα, τα οποία προσπάθησαν να του πάρουν την μπλούζα που φορούσε επειδή έφερε τα χρώματα της ομάδας του. Όταν ο νεαρός προσπάθησε να αντισταθεί, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον χτύπησαν στο μέτωπο με ένα βαρύ μεταλλικό τασάκι.

Αφού του πήραν την μπλούζα, οι δράστες την περιέφεραν ως λάφυρο στο κέντρο της πόλης επιδεικνύοντάς την σε άλλους φίλους τους, που δεν συμμετείχαν στην επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θύμα μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση (αναίσθητο) στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν 17 ράμματα για να κλείσουν οι πληγές του.

Ο πατέρας του νεαρού μίλησε στη zougla.gr και κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν στο γιό του, αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η συμμορία στις γειτονιές της πόλης.

Η καταγγελία του πατέρα

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο κρούσμα. Οι 10 περίπου δράστες, οι οποίοι είναι οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας, περιφέρονται όλο το 24ωρο σε δρόμους και πλατείες της Άρτας αναζητώντας αφορμή για να επιτεθούν σε όποιον φοράει ρούχα, καπέλο ή άλλα αξεσουάρ με τα χρώματα αντιπάλων ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η ομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελείται από άτομα διαφορετικών αποκλίσεων, με κοινό παρονομαστή σύμβολα και συνθήματα συγκεκριμένης ομάδας, αλλά ορισμένα από αυτά είναι νεοναζιστικής έμπνευσης.

Η δράση της έχει ξεπεράσει και την πιο νοσηρή φαντασία και τα περιστατικά πρέπει να ανέρχονται σε δεκάδες, όμως δεν καταγγέλλονται όλα στην Αστυνομία.

Το ζήτημα έγινε ακόμη πιο σοβαρό, όταν σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων οι νεαροί άρχισαν να «στρατολογούν» νέα μέλη στην ομάδα τους -ακόμη και ανήλικους, εκμεταλλευόμενοι την αγάπη για την ποδοσφαιρική τους ομάδα. Οι στρατολογήσεις γίνονται και δια της βίας, αφού όσοι αρνούνται να ακολουθήσουν την ομάδα, δέχονται την επίθεση των μελών της και ξυλοκοπούνται κι αυτοί! 

Ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας «Νέος Παρατηρητής», Λ. Στασινός, μίλησε στη zougla.gr για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.

Η καταγγελία του δημοσιογράφου

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα η ομάδα κυκλοφόρησε και… έντυπη προκήρυξη, με την οποία καλεί τους «ομοϊδεάτες» της να ξεκινήσουν το «κυνήγι του λαγού» δηλαδή την… καταδίωξη οπαδών άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της ομάδας είναι γνωστά στην Αστυνομία της Άρτας, η οποία το μόνο που έχει πράξει μέχρι στιγμής είναι η σύλληψη δύο ατόμων για την επίθεση με το μεταλλικό τασάκι στον νεαρό. Όμως, όταν οι 2 νεαροί οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, επειδή η κατηγορία αφορούσε συνολικά 10 άτομα, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθησαν ελεύθεροι. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν την δράση τους, μέχρι να δικαστούν, κατατρομοκρατώντας αθώους πολίτες.

Παραμένει άγνωστο, αν τα άτομα αυτά έχουν την ανοχή κάποιου οργανωμένου κλαμπ οπαδών από τα πολλά που υπάρχουν στην πόλη.

(Πρώτη καταχώρηση: 09 Μαΐου, 23:59)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης