Ζωντανοί είναι οι δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι που αγνοούνταν στη Συρία και, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, έχουν παραδοθεί στις συριακές κυβερνητικές αρχές.

Η Άγκυρα εργάζεται για την ασφαλή απελευθέρωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικοινωνία με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Milat», Αντέμ Εζκέσε, και τον εικονολήπτη Χαμίτ Τσοσκούν είχε διακοπεί εδώ και μία εβδομάδα, από τότε δηλαδή που μετέβησαν στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον συριακό στρατό και τους αντικαθεστωτικούς.

«Πληροφορηθήκαμε ότι είναι ζωντανοί, αλλά βρίσκονται στα χέρια αξιωματούχων που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς» δήλωσε ο Αρίντς, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα πάντως, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Τούρκους πολίτες να εγκαταλείψουν τη Συρία, όπου το αιματοκύλισμα συνεχίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εξελίξεις στη Συρία δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας για τους πολίτες μας. Τους συμβουλεύουμε να επιστρέψουν» στην Τουρκία, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε παράλληλα πως η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακαλέσει τον πρέσβη της από τη Δαμασκό, αφού οι Τούρκοι πολίτες που βρίσκονται στη Συρία επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία εξετάζει τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» ή «προστασίας» κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης