Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, είχε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ο κ. Μπαμπινιώτης εξέφρασε τη βαθιά του πίστη αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της. Τόνισε ότι η επίσκεψη δεν είναι εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική και συνέχισε λέγοντας ότι είναι επίκαιρη η στιγμή που επισκέπτεται τον αρχιεπίσκοπο, διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, που συνδέεται με την παρουσία του κλήρου… Δίπλα στον Κοραή ήταν ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων κ.λπ.. Και βεβαίως, δεν ξεχνάμε τον Αθανάσιο Διάκο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η Παιδεία δεν μπορεί να αφίσταται από την Ορθοδοξία, ενώ δήλωσε ότι θα είναι κοντά στην Εκκλησία.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή και χαρακτήρισε επάξια την επιλογή του κ. Μπαμπινιώτη για τη θέση του υπουργού Παιδείας. Τόνισε ότι η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα του, καθώς, ειδικά αυτή την περίοδο, θέλει να κάνει πολλά και επιζητεί τη συνεργασία του.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης